Rata de absorbtie fonduri europene POCU 2018

Bilanț POCU 2018: 21,6%, rata de absorbție

21.01.2019

Rata de absorbție fonduri europene POCU 2018. Valoarea totală a sumei care urmează să fie rambursată țării noastre prin POCU, este de 654 milioane euro pentru anul 2018. Acest lucru conduce la o rată de absorbție curentă de 15%. Adăugând prefinanțările primite de la Comisia Europeană, în valoare de 276 milioane de euro pe acest Program, valoarea totală a absorbției ajunge la 21,6% din alocare, conform datelor publicate de Ministerul Fondurilor Europene.

Rata de absorbție fonduri europene POCU 2018. Anunțul făcut de Autoritatea de Management

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AM POCU) a transmis, săptămâna trecută, Autorităţii de Certificare din Ministerul Finanţelor Publice, o nouă declarație de cheltuieli pentru rambursarea a 411 milioane de euro.

Rata de absorbție fonduri europene POCU 2018. Obiectivele asumate de România

Rezultatele confirmă obiectivele de absorbție asumate de România pentru 2018 prin Programul Operațional Capital Uman.

Rata de absorbție fonduri europene POCU 2018. 978 proiecte finanțate

Până săptămâna trecută, la nivelul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman s-au semnat contracte de finanţare pentru 978 proiecte, în valoare eligibilă totală de 3,2 miliarde de euro. Rata de contractare a ajuns, prin urmare, la 65%.

Rata de absorbție fonduri europene POCU 2018. Valoarea plăților

Plățile efectuate către beneficiari se ridică la 768 milioane euro. Sumele reprezintă cheltuielile eligibile efectuate din fonduri europene pentru proiectele derulate de beneficiari pentru educație, incluziune socială, sănătate, antreprenoriat și asistență socială.

Citește și Programul Investește în tine: Guvernul alocă un plafon de garanții de 1 miliard de lei

Rata de absorbție fonduri europene POCU 2018. Scopul programului de finanțare

Programul Operațional Capital Uman stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de România în domeniul resurselor umane, reducând diferențele de dezvoltare economică şi socială dintre România şi alte State Membre ale Uniunii Europene.

POCU beneficiază, per total, de 4,3 miliarde de euro în actuala perioadă de programare.

Citește și Avertismentul făcut de Inspecția Muncii pentru companiile din domeniul construcții

 

 

 

Citiți și despre: