Stiri: Sanatate

Vaccinarea copiilor cu varste între 5 si 11 ani.

70% din populația UE este în prezent vaccinată anti-COVID

06.09.2021

Rata de vaccinare anti-COVID Europa. 70% din populația adultă este în prezent vaccinată complet. În total, peste 256 de milioane de adulți din Uniunea Europeană au primit, la ora actuală, schema completă de vaccinare. În urmă cu șapte săptămâni, Comisia Europeană și-a îndeplinit, înainte de termen, obiectivul privind livrarea: să furnizeze statelor membre, până la sfârșitul lunii iulie, doze suficiente de vaccin pentru vaccinarea completă a 70 % din populația adultă din UE.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Vaccinarea completă a 70 % dintre adulții din UE deja din luna august este o mare realizare. Strategia UE de a avansa împreună dă rezultate și poziționează Europa în avangarda luptei mondiale împotriva COVID-19. Însă pandemia nu s-a încheiat. Este nevoie să facem mai mult. Îi îndemn pe toți cei care pot fi vaccinați să se vaccineze. În plus, trebuie să ajutăm și restul lumii să se vaccineze. Europa va continua să își sprijine partenerii în acest efort, în special țările cu venituri mici și medii.”

Rata de vaccinare anti-COVID Europa. Ce spune comisarul pentru sănătate

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Sunt foarte mulțumită de faptul că, începând de astăzi, ne-am atins obiectivul de a vaccina 70 % din adulții din UE înainte de sfârșitul verii. Aceasta este o realizare colectivă a UE și a statelor sale membre, care demonstrează ce este posibil atunci când lucrăm împreună, cu solidaritate și în mod coordonat. Eforturile noastre de a intensifica și mai mult vaccinările în întreaga UE vor continua fără oprire. Vom continua să sprijinim în special acele state membre care încă se confruntă cu provocări. Trebuie să eliminăm decalajul în ceea ce privește imunitatea și să blocăm accesul pentru noile variante, iar ca să facem acest lucru, vaccinările trebuie să câștige cursa împotriva variantelor.”

Vaccinarea rapidă și completă este esențială pentru a controla impactul pandemiei.

Vaccinurile exportate de UE

UE este în continuare lider în ceea ce privește răspunsul multilateral. Uniunea Europeană a exportat jumătate din vaccinurile produse în Europa către alte țări din lume, adică aceeași cantitate pe care a furnizat-o cetățenilor săi. Team Europe a contribuit cu aproape 3 miliarde de euro la mecanismul COVAX pentru a contribui la asigurarea a cel puțin 1,8 miliarde de doze pentru 92 de țări cu venituri mici și medii inferioare. În prezent, COVAX a furnizat peste 200 de milioane de doze în 138 de țări.

Team Europe își propune să distribuie, până la sfârșitul anului 2021, cel puțin 200 de milioane de doze de vaccinuri. Acestea sunt asigurate în cadrul acordurilor preliminare de achiziție ale UE către țările cu venituri mici și medii, în special prin intermediul COVAX, ca parte a eforturilor comune ale Uniunii.

Citeşte şi Când se face a treia doză de vaccin anti-COVID-19?