Stiri: Finante

Scheme de finantare 2020

CEC Bank amână cu o lună plata ratelor la credite

17.03.2020

Rate credite CEC Bank. CEC Bank a anunţat că este pregătită să susţină amânarea pentru 30 de zile a plăţii ratelor la creditele acordate persoanelor fizice. Decizia vine pe fondul crizei epidemiologice cu Covid-19.

Rate credite CEC Bank. Cine beneficiază de această măsură?

Măsura se aplică automat tuturor clienţilor care nu dispun în conturile deschise la bancă, la data scadenţei, de sumele aferente plăţii ratelor la credite şi limite de credit prin carduri, fără a fi necesare demersuri suplimentare şi este valabilă pentru toate creditele:

  • pentru locuinţe
  • pentru consum
  • pentru limite de credit prin carduri

Banca își sfătuieşte clienţii care au acces la soluţii de plăţi la distanţă (internet banking sau/şi mobile banking), să îşi ramburseze ratele chiar şi în această perioadă, având în vedere că la următoarea scadenţă vor avea o presiune mai mare asupra bugetului, având de rambursat şi rata amânată, şi rata scadentă din luna respectivă.

Rate credite CEC Bank. Ce spune conducerea băncii?

”În această perioadă, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi fiecare dintre noi poate contribui cu soluţii în mod voluntar. Având în vedere contextul actual, am decis să acţionăm proactiv pentru a veni în ajutorul clienţilor CEC Bank care trec printr-o situaţie dificilă în această perioadă. Astfel, CEC Bank a amânat pentru 30 de zile plata ratelor datorate de clienţii persoane fizice, sperând ca astfel să contribuim, prin măsuri de distanţare socială, la reducerea răspândirii virusului. În funcţie de cum evoluează situaţia, vom ajusta măsurile astfel încât să venim în ajutorul clienţilor noştri”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte – director general al CEC Bank.

Clienţii persoane fizice vor putea să-şi plătească ratele oricând, în termen de maximum 30 de zile de la scadenţă.

Rate credite CEC Bank. Fără penalități

Pentru perioada de amânare de 30 de zile, nu se vor aplica penalităţi. În plus, clienţii nu vor fi raportaţi la Biroul de Credit.

Durata contractului va rămâne neschimbată, deci nu va fi necesară semnarea unor acte adiţionale.

Fondată în anul 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi. De asemenea, banca deține cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale.

CEC Bank avea active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018.

Citește și Marile supermarketuri, apel către români. ”Vă rugăm să fiți cumpătați și chibzuiți la ce și cât cumpărați”