Stiri: Finante

Ratingul Garanti Bank.

Ratingul Garanti Bank a fost îmbunătățit de către Fitch

27.04.2018

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătățit Ratingul de Viabilitate al Garanti Bank România la ”bb-”. De asemenea, agenţia a confirmat Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung la ‘BBB-’ (cu Perspectivă Stabilă).

Evoluția Ratingului de Viabilitate al băncii reflectă o îmbunătățire generală a profilului de risc al Garanti Bank, pe fondul reducerii nivelului creditelor neperformante în bilanţ, bunei capitalizări și optimizării măsurilor de prevenire a riscului, ca parte a alinierii la procesele și apetitul pentru risc al acționarului BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria).

“Avem un angajament pe termen lung pe piața locală, iar strategia noastră este să continuăm să ne dezvoltăm produsele și serviciile și să fim un partener financiar de încredere pentru clienții noștri, pe toate liniile de afaceri. Ȋmbunătăţirea Ratingului de Viabilitate și confirmarea Ratingului pentru Datorii pe Termen Lung reiterează deopotrivă planurile pe care le avem pe termen lung în România”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank Romania.

Decizia se bazează pe îmbunătățirea calității activelor băncii, lucru reflectat atât de scăderea ratei creditelor neperformante, care actualmente este sub media pieței, cât și de soliditatea solvabilității, care este considerabil peste limita reglementată la nivel de sistem.

De asemenea, Fitch a accentuat în decizia sa îmbunătățirea profilului de finanţare a băncii și majorarea volumului de depozite ale clienților.