Stiri: Finante

Ratingul Garanti Bank.

Ratingul Garanti Bank, reconfirmat de Fitch

19.02.2020

Ratingul Garanti Bank. Fitch Ratings a anunțat că a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti Bank România la ”BB minus”. Perspectiva asociată este stabilă. De asemenea, ratingul de viabilitate a fost confirmat la „bb minus”.

Ratingul Garanti Bank. Ratingul de viabilitate

Calificativele pe termen lung ale Garanti Bank sunt sprijinite de profilul său individual, aşa cum este reflectat în ratingul său de viabilitate.

Ratingul de viabilitate reflectă mărimea limitată a băncii şi francizei din România, câştigurile adecvate şi calitatea activelor, finanţarea şi lichiditatea robustă şi îmbunătăţirea capitalizării.
Conform Fitch,

Garanti Bank România este suficient de independentă faţă de banca mamă Turkiye Garanti Bankasi A.S. Restricţiile interne şi de reglementare privind capitalul şi transferurile de fonduri sunt suficient de stricte pentru a permite ca ratingul Garanti Bank România să fie peste cel al Turkiye Garanti Bankasi.

Ratingul Garanti Bank. Un model de afaceri echilibrat

”Garanti Bank România operează un model de afaceri echilibrat, bazat pe retail şi pe întreprinderile mici şi mijlocii, cu o putere limitată de stabilire a preţurilor, ţinând cont de poziţia sa de jucător de mărime mică în sectorul bancar. Banca are ca obiectiv o creştere moderată a creditării, dar în ultimul an au avut prioritate eforturile de reducere a concentrării depozitelor şi de îmbunătăţire a structurii de finanţare. În plus, expansiunea pe segmentul de retail a devenit mai dificilă, ţinând cont de limitele de accesibilitate mai conservatoare impuse sectorului bancar”, mai spun reprezentanții Fitch.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.

Citește și Rezultate Biofarm 2019. Profitul companiei, în creștere puternică