Stiri: Companii

Ratingul Garanti Bank.

Ratingul Garanti Bank, confirmat de Fitch

02.03.2019

Ratingul Garanti Bank. Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti Bank România, la ‘BB-’ (cu perspectivă stabilă). De asemenea, și ratingul de viabilitate a fost confirmat la ‘bb-’. Aceste reconfirmări vin în pofida incertitudinilor legislative cu impact asupra sectorului bancar și al pieței.

Ratingul Garanti Bank. Perspectiva stabilă a datoriilor

Perspectiva stabilă a datoriilor pe termen lung reflectă opinia Fitch că banca este suficient de independentă față de banca mamă.

Finanțarea instituției de creditare este realizată preponderent din depozitele clienților. În plus, banca nu este dependentă de finanțarea din partea băncii mamă.

Ratingul Garanti Bank. Lichiditatea băncii

Poziția de lichiditate este adecvată, reflectată de numerar, conturi la banca centrală și alte active lichide, cum ar fi obligațiunile guvernamentale.

Citește și Piața FMCG din România, evoluție pozitivă în 2018. Motivul: Creșterea prețurilor

Agenția de rating a subliniat că recenta decizie reflectă soliditatea Garanti Bank, în ciuda riscurilor asociate cadrului de operare a sectorului bancar, rezultate dintr-o serie de măsuri legislative deja adoptate sau aflate în stadiu de propunere.

Ratingul Garanti Bank. Ratingul de viabilitate

Fitch a confirmat și ratingul de viabilitate al băncii. Instituția menționează că „indicatorii de capital îmbunătățiți ai băncii și profitul operațional (înainte de provizioane) asigură un confort împotriva potențialului impact semnificativ al unei taxe punitive pe termen scurt și mediu”.

Ratingul Garanti Bank. Ce spune conducerea băncii?

„Am vizat întotdeauna o creștere durabilă și sănătoasă pe piață. Confirmarea Fitch a ratingurilor Garanti Bank ne confirmă soliditatea financiară și capacitatea de a ne derula planurile ambițioase pe termen lung în România”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank România.

Citește și În perioada 21 – 24 februarie 2019, la ROMEXPO, s-a desfășurat ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României. Nu mai puțin de 21.500 de vizitatori au avut la dispoziție cea mai variată ofertă pentru petrecerea timpului liber.