Stiri: Constructii

RC2 vrea să își majoreze participația în cadrul Policolor

16.01.2018

Fondul de investiții Reconstruction Capital II Ltd (RC2) a anunțat semnarea unui acord condițional pentru preluare unui procent mai mare de acțiuni în cadrul companiei Policolor. Astfel, RC2, dorește să își mărească participația directă sau indirectă în Policolor S.A. de la 40%, la 55.36% prin cumpărarea de acțiuni în fonduri de investiții cu activitate concentrată în România a căror principal activ este în cadrul producătorului român de lacuri și vopsele, respectiv au împreună 60% din companie.

Așadar, fondul dorește să preia 22% din acțiunile fondului Reconstruction Capital (RC) și 10% din acțiunile Fondului Român de Investiții (RIF), valoarea tranzacției fiind estimată la 3.3 milioane de euro. Prin acestă preluare de acțiuni, RC2 dorește să devină acționar principal în Policolor, astfel încât să fie decident în implementarea strategiilor de dezvoltare ale companiei și, într-un eventual proces de exit, ținând cont de investițiile făcute de RC2 în companie de până acum.

„Echipa de investiții a RC2 are un istoric demonstrat de performanță și know how și o foarte bună experiență în dezvoltarea și creșterea afacerilor din România. Credem în continuare că piața locală mai are multe de arătat prin performanță și creștere la nivel regional și european. Credem în investițiile în această piață, de aici și dorința de a convinge acționarii să investim numai în România”, a declarat Ion Florescu, acționar majoritar al fondului de investiții RC2.