Stiri: IT&C

Cati romanii au internet?

RCS&RDS a investit 2,2 milioane de euro, în reţeaua de internet

28.12.2015

RCS&RDS a investit peste 2,2 milioane de euro în cinci noduri importante ale reţelei de internet. Astfel, compania va putea asigura o viteză mai mare de transfer a datelor, se arată într-un comunicat de presă.

Investiţia s-a derulat pe parcursul a jumătate de an şi a presupus investiţii în tehnologie şi echipamente. Mai exact, s-a efectuat modernizarea reţelei naţionale şi internaţionale prin trecerea de la multiplu de 10 Gbps la capacităţi multiplu de 100 Gbps. Astfel, au fost conectate cu ajutorul legăturilor multiple, redundante, de 100 Gbps, cinci noduri importante ale reţelei companiei: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Oradea şi Budapesta.

„Creşterea utilizării internetului, intensificarea consumului de conţinut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar câteva exemple care necesită permanent capacităţi de transport sporite şi adoptarea tehnologiilor noi atât în partea de reţea care deserveşte clientul final, cât şi în cea «nevăzută» reprezentată de core network, coloana vertebrală a oricărei reţele de telecomunicaţii”, a declarat Silviu Georgescu, director tehnic RCS&RDS.