Stiri: Constructii

RE/MAX Romania - Tranzactii de inchirieri

RE/MAX România: Tranzacțiile de închirieri s-au triplat în semestrul I din 2019

03.09.2019

RE/MAX România a raportat în primul semestru din 2019 o triplare a numărului de tranzacții de închirieri, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În perioada analizată, birourile RE/MAX România au intermediat un volum dublu de tranzacții față de S1 2018. Acestea au o valoare cumulată a proprietăților tranzacționate de 79 milioane de euro.

RE/MAX România. Cererea a crescut

Conform reprezentanților companiei, aproximativ 40% din totalul tranzacțiilor încheiate în S1 2019 au fost reprezentate de închirieri, înregistrându-se o triplare pe acest segment, comparativ cu S1 2018. În aceeași perioadă a anului trecut s-au efectuat 16% închirieri versus 84% vânzări.

„Întrucât piața imobiliară a cunoscut un avans accelerat în ultima perioadă, cererea de închirieri a crescut, la rândul său, direct proporțional cu tendințele pieței. Pe de altă parte, creșterile înregistrate de RE/MAX România la nivel de cifre se datorează, printre altele, strategiei de extindere pe care mizăm încă de la lansarea pe piața locală, ce reprezintă în continuare un obiectiv pe termen mediu și lung”, a declarat Răzvan Cuc, Președintele RE/MAX România.

RE/MAX România. Segmentul rezidențial, pe primul loc

Din volumul total de proprietăți tranzacționate de birourile RE/MAX în această perioadă, 86% fac parte din segmentul rezidențial. Pe următoarele locuri se află sectoarele:

  • comerciale și office (8,5%)
  • terenuri (3,5%)
  • proprietăți industriale (2%)

Cele mai active centre regionale

Cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rămân:

  • București
  • Cluj
  • Sibiu
  • Brașov

Este vorba de orașele de dimensiuni mari cu o creștere economică accelerată. Așadar, topul orașelor în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacții rămâne la fel ca anul precedent.

Estimările RE/MAX România

Pe fondul rezultatelor înregistrate de companie până în prezent, precum și a tendințelor pieței imobiliare, RE/MAX România estimează până la finele anului creșteri de 40% în toate direcțiile de dezvoltare, comparativ cu rezultatele raportate anul trecut.

Citește și Câte magazine Lidl sunt în România? Anunțul facut de retailer privind deschiderea unui nou supermarket în București