Stiri: Economie

Reacția Universtiății Spiru Haret la OUG privind diplomele neautorizate

24.08.2015

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a promovat proiectul de ordonanță care face referire la recunoașterea diplomelor de către stat pentru absolvenții de studii superioare neautorizate.  Instituția consideră că recunoașterea diplomelor de studii neautorizate ”exced cadrul legal constituțional”.

Reprezentanții Universității Spiru Haret susțin că din punctul lor de vedere decizia ministerului este ”total neadecvată” din momentan ce instituția de învățământ a derulat programe autorizate de studii.

Precizările exacte ale celor de la Universitatea Spiru Haret sunt îndreptate către autorizările și acreditările în conformitate cu prevederile legii 84/1995.

Mai exact, argumentele continuă în baza ideii conform căreia legea educației aflată în vigoare la acea dată prevedea că ”instituțiile de învățământ superior care sunt acreditate pentru a preda cursuri cu frecvență de ZI au tot dreptul să organizeze cursuri și pentru formele la distanță (ID) sau fără frecvență (FR)”.

Universitatea Spiru Haret realizează o recapitulare a tuturor actelor în justiție pe care instituția le-a purtat cu Ministerul Educației și consideră atitudinea instituției ca fiind una ”abuzivă”.

Un total de 7400 de procese au fost câștigate de către studenții care au intentat proces la adresa Ministerului Educației cu privire la diplomele de absolvire. Astfel, au fost recunoscute circa 18017 diplome.