Stiri: Stiri

Real ia măsuri pentru rămânerea pe piață

17.09.2013

Compania germană Real, cea care operează lanțul de hipermarketuri cu același nume, a înființat o nouă companie pentru a putea manageria ultimele patru magazine rămase în portofoliul nemților după vânzarea celorlalte hipermarketuri către Auchan.

Astfel, noua companie este împărțită între Real – Group Holding cu procent de 95 la sută și de Metro Dienstleistungs – Holding cu 5 procent. Ambele grupuri sunt la origine companii germane, notează Ziarul Financiar în ediția sa electronică.

Real Hyper Magazine îi are ca administratori pe Michel Lamoot, francezul care a deţinut poziţia de CEO al lanţului de magazine înainte de preluarea de către Auchan, şi pe Laszlo Csiki, angajat în cadrul Metro Group din 1998.

În 2012 lanţul format din 24 de magazine ale Real avea 5.300 de angajaţi, astfel că fiecare hipermarket număra în medie 200-220 de salariaţi, notează ZF. Auchan a anunţat că a preluat un total de 5.000 de angajaţi ai Real, astfel că în prezent nu există date privind numărul de oameni care au rămas să lucreze în cele patru magazine ale grupului german, scrie sursa citată.

Sursă: Ziarul Financiar