Recomandări ale polițiștilor pentru cumpărături în siguranță, în perioada Sărbătorilor de Iarnă

01.12.2015

În prag de sărbători și în alergătura după cumpărături,Poliția recomandă românilor să evite să deţină asupra lor sume mari de bani şi să utilizeze, în schimb, cardurile. De asemenea, este indicat ca banii să fie păstraţi în buzunarele interioare ale vestimentației, în borsete sau genți.

De asemenea, politiştii le recomandă părinţilor că atunci când sunt însoțiți de copii la cumpărături trebuie să le explice că, dacă se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului.

„Dacă observați lipsa copilului, anunțați de îndată agentul de pază sau personalul magazinului respectiv. De asemenea, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție ori sunați la numărul de urgență 112”, conform Poliţiei.

Sfaturile politiştilor:

– Dacă vă aflați într-o zonă aglomerată protejați-vă geanta

– Nu țineți toți banii în același loc, ci compartimentați-i, pentru a nu fi obligați să scoateți întreaga sumă de fiecare dată când achiziționați un obiect deoarece, astfel, se atrage atenția infractorilor.

– Nu purtați portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor sau în sacoșe.

– Folosirea telefonului sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage și atenția hoților

– Nu vă lăsați bunurile de valoare în căruciorul pentru cumpărături

– Nu vă lăsați amăgiți de chilipiruri. Anumite produse contrafăcute vă pun în pericol sănătatea

Sfaturi în cazul cumpărăturilor online:

– Înainte de a introduce numărul cărții de credit pe un site de comerț online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat

– Nu completați formulare online în care se cer datele personale și nu deschideți emailuri de tip SPAM

– Verificați de fiecare data lista tranzacțiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntampina eventualele încasări suplimentare.

– Folosiți un serviciu de curier cu plata la ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel ca ați plătit pentru ce ați comandat

 

 

Citiți și despre: