Cazuri Coronavirus Romania 25 martie 2020

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, recomandări pentru prevenirea coronavirusului

12.03.2020

Recomandări pentru prevenirea coronavirusului. Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a anunțat că își asumă un rol activ în susținerea eforturilor de limitare a impactului răspândirii coronavirusului în România, prin publicarea unui set de recomandări destinate membrilor săi.

Recomandările, comunicate deja celor 28 de companii membre, care au în jur de 2.000 de angajați în România, vizează domenii precum:

 • organizarea evenimentelor dedicate profesioniștilor din domeniul sănătății
 • măsuri cu privire la activitățile de promovare
 • măsuri pentru siguranța angajaților.

Recomandări pentru prevenirea coronavirusului. Evenimente medicale

Printre recomandări se numără:

 • limitarea organizării și participării la evenimente cu profesioniștii din domeniul sanitar
 • înlocuirea activităților curente cu întâlniri online și teleconferințe
 • adaptarea programului de promovare farmaceutică, considerând prioritățile personalului medical privind îngrijirea pacienților și a cazurilor urgente care apar în spitale.

Recomandări pentru prevenirea coronavirusului. Ce spun reprezentanții ARPIM?

“Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, ARPIM se alătură eforturilor autorităților. Răspândirea acestui virus poate fi încetinită în mod semnificativ prin implementarea unor activități robuste și responsabile de control, mesaj transmis membrilor ARPIM. Avem grijă de pacienții noștri, de angajații și de partenerii noștri”, a declarat Alina Culcea, Președinte ARPIM.

În privința evenimentelor destinate medicilor, recomandările ARPIM prevăd analizarea oportunității organizării unor astfel de evenimente, chiar și în cazul unor adunări restrânse (10-15 persoane), având în vedere nevoile de îngrijire medicală la nivel național și local și măsurile deja instituite de autorități.

Recomandări pentru prevenirea coronavirusului. Reprezentanții medicali

Reprezentanții medicali vor respecta regulile impuse de autorități în ceea ce privește prezența lor în spitale sau interacțiunile cu profesioniștii din domeniul sanitar, prioritar fiind timpul acordat de medici îngrijirii pacienților. De asemenea, sunt recomandate interacțiunile prin canale virtuale și telefon.

Siguranța angajaților

În ceea ce privește siguranța angajaților, ARPIM recomandă companiilor membre:

 • să comunice constant cu angajații
 • să îi informeze cu privire la măsurile de prevenție
 • să limiteze sedințele și adunările interne
 • să ofere posibilitatea de telemuncă
 • să respecte restricțiile de călătorie
 • să aibă un control al vizitatorilor în companie
 • să pună la dispoziția angajaților echipamente de protecție și dezinfectante.

“Este responsabilitatea noastră, ca asociație a celor mai importante companii farmaceutice inovative, să luăm măsuri care să sprijine sistemul sanitar, în același timp protejându-ne angajații. ARPIM se alătură eforturilor Federației Europene a Asociațiilor şi Industriei Farmaceutice (EFPIA), prin campanii educaționale și printr-o activitate responsabilă”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

Recomandările emise de ARPIM au scopul de a ajuta companiile în implementarea unor măsuri responsabile, au caracter de recomandare și țin cont de toate restricțiile anunțate până în prezent de autorități.

Citește și Kaufland România, măsuri pentru prevenirea coronavirusului. Anunțul făcut de retailer

 

 

 

 

Citiți și despre: