Slide

Stiri: Sanatate

Recomandari protecţie COVID-19

Ministerul Sănătăţii oferă o serie de recomandări de protecţie împotriva COVID-19

10.03.2022

Recomandări protecţie COVID-19. În contextul în care starea de urgenţă a fost eliminată şi s-a renunţat la toate măsurile impuse de autorităţi, Ministerul Sănătăţii oferă o serie de recomandări de protecţie împotriva COVID-19:

Purtați masca de protecție în: spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități.

Evitați spațiile aglomerate, închise și deschise!

Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială!

Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie igienizate periodic în continuare!

Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați, mergeți la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului!

Recomandări protecţie COVID-19. Starea de alertă nu a mai fost prelungită

Începând din 9 martie a.c., ora 00.00, şi-a încetat aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

“România a parcurs timp de mai bine de doi ani una dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă. Chiar dacă a fost o perioadă plină de provocări, în cele din urmă efortul nostru comun a dat roade. Mulțumesc românilor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, pentru că au înțeles să respecte regulile de protecție sanitară și au ales să se vaccineze, limitând astfel răspândirea pandemiei de Covid – 19. Mulțumesc, de asemenea, tuturor angajaților MAI care și-au făcut datoria pentru binele românilor. Împreună am reușit să depășim momente grele, iar această încercare ne va da puterea să trecem peste toate provocările pe care ni le rezervă viitorul”, a transmis ministrul afacerilor interne, Nicolae Lucian Bode.

Citeşte şi Noi medicamente pentru pacienţii cu COVID-19