Concediu 2020

Record de turişti în Vama Veche şi 2 Mai

04.05.2017

Peste 20.000 de turişti şi-au petrecut de 1 Mai în localităţile Vama Veche şi 2 Mai. Potrivit reprezentanţilor unităţilor de cazare, rezervările au început anul acesta cu data de 27 aprilie, foarte mulţi dintre turişti prelungindu-şi vacanţă până pe data de 2 mai.

“Pe lângă cei care au rezervat camera în cele două sate, au existat şi foarte mulţi tineri care au stat la cort. În plus, traficul de turişti a fost în creştere în timpul nopţii, când satul Vama Veche a reprezentat un punct de atracţie atât pentru constănţeni cât şi pentru vizitatorii cazaţi în alte staţiuni vecine. A fost un flux continuu de oameni. O premieră a fost şi faptul că turiştii şi-au prelungit vacanţa inclusiv pentru data de 2 mai. De altfel, atmosfera din Vama a fost şi în a două noapte de mai comparabilă cu serile din vârful sezonului estival”, susţine Dan Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

În timp ce numărul de vizitatori a crescut anul acesta, incidentele înregistrate în timpul vacanţei de 1 Mai au fost mult mai puţine, în comparaţie cu anii precedenţi.

“Ne aşteptăm la incidente, tocmai din cauza fluxului uriaş de oameni. Am primit sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului Poliţiei Judeţene Constanţa, iar în aceste zile de vacanţă, numărul agenţilor care au acţionat în 2 Mai şi Vama Veche a fost suplimentat. Statisticile ne demonstrează că infracţiunile s-au diminuat considerabil, numărul intervenţiilor fiind cu aproximativ 70% mai mic decât în anii precedenţi”, mai spune edilul comunei Limanu.

Autorităţile locale au profitat de numărul mare de vizitatori şi au continuat campania de conştientizare asupra menţinerii curăţeniei. Alături de 30 de voluntari, conducerea primăriei Limanu au strâns gunoaiele lăsate pe plajă din Vama Veche şi au stat de vorbă cu agenţii economici privind necesitatea existenţei unui contract de salubrizare.

“Primăria comunei Limanu a demarat campania: “EU vreau curăţenie”! Campania se adresează atât localnicilor cât şi turiştilor şi comercianţilor. Noi colectăm deşeurile aruncate pe câmpuri, pe plajă precum şi cele din comună. Oamenii trebuie să înţeleagă să îşi strângă propriul gunoi şi să îl depoziteze în locurile special amenajate. Am colectat de pe plajă din Vama Veche zeci de saci de gunoi. Turiştii trebuie să ne ajute în demersul nostru de a menţine curăţenia, dacă îşi doresc o Vamă curată”, a mai punctat Dan Gheorghe Georgescu.

Acţiunile de ecologizare a comunei Limanu precum şi cele de informare a populaţiei, vor fi organizate periodic în toate cele patru localităţi ale comunei Limanu, mai exact Hagieni, 2 Mai, Vama Veche şi Limanu.

 

 

 

Citiți și despre: