Stiri: Constructii

Record Park Cluj-Napoca.

Record Park Cluj-Napoca primește o finanțare de 22,5 milioane de euro

03.01.2020

Record Park, primul proiect de regenerare urbană din Cluj-Napoca, a primit o finanțare de 22,5 milioane de euro. Așadar, Speedwell, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari de pe piața locală, își unește forțele cu Grupul BRD Société Générale prin semnarea unui acord de finanțare pentru dezvoltarea Record Park.

Proiectul Record Park cuprinde o clădire de birouri clasa A cu o suprafață închiriabilă de 12.000 de metri pătrați. La aceasta se adaugă o componentă rezidențială cu 236 de apartamente, o clădire veche de 200 de ani recondiționată de dezvoltator pentru a găzdui un restaurant, spații de co-working și art hub, și un club de fitness (World Class) cu o piscină semi-olimpică și zone verzi generoase.

Record Park Cluj-Napoca. Ce spune conducerea Speedwell?

„Suntem fericiți că astfel de proiecte mixte poziționate în zona centrală, cum este Record Park, inspiră încredere băncilor importante ca BRD”, a declarat Gabriela Chinzenschi, CFO-ul companiei Speedwell. „Această rețetă de dezvoltare cu apartamente, birouri și facilități incluse, care s-a dovedit a fi foarte atractivă pentru clienți, va fi replicată într-un alt oraș important, Timișoara, unde dezvoltăm un nou proiect similar pe terenul recent achiziționat al fostei fabrici Paltim.”

Record Park Cluj-Napoca. Asistența juridică

Echipa ce a acordat asistență juridică clientului a fost formată din

  • Otilia Petrescu – General Counsel
  • Alex Bumbu – Legal Counsel

Acestora li s-a adăugat echipa Reff & Associates formată din Alina Tihan – Senior Managing Associate și Diana-Elena Rotaru – Associate.

Din partea creditorului, BRD Group Société Générale, mandatul a fost gestionat de Ţucă, Zbârcea și Asociații prin Mihai Dudoiu – Partener și Cătălin Georgescu – Managing Associate.

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell

Speedwell este un dezvoltator imobiliar cu experiență fondat de doi cetățeni belgieni, Jan Demeyere și Didier Balcaen. Compania are un portofoliu semnificativ de proiecte imobiliare finalizate sau în curs de finalizare în marile orașe din țară:

  • București
  • Cluj-Napoca
  • Timișoara

Grupul BRD Société Générale este unul dintre principalii finanțatori de pe piața bancară din țara noastră. Compania a fost declarată „Cea mai bună bancă din România” în 2018 de cunoscuta revistă „The Banker”.

Citește și Asigurări de călătorie 2020 – Prețuri