Recuperare taxa auto: 31 august, ultima zi în care se mai pot depune cererile

29.08.2018

Recuperare taxa auto: Românii care au plătit taxa auto, timbrul de mediu, taxa de poluare sau taxa specială pentru maşini mai au la dispoziţie doar două zile pentru recuperarea banilor plătiţi. Astfel, conform ANAF, termenul limită de depunere a cererilor de recuperare a taxei auto este 31 august.

Cererea de restituire a taxei auto poate fi descărcată de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Anunţul ANAF privind recuperarea taxei auto

„Cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule se pot depune până la data de 31 august 2018 de către contribuabilii care nu au beneficiat de restituire până la intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017”, se arată pe site-ul ANAF.

Noua procedură de recuperare a taxei auto se aplică din data de 4 iunie, anul curent. La această dată a intrat în vigoare Ordinul nr. 448/2010/2018, prin care se aprobă procedura de restituire, pe cale administrativă, a taxei auto şi a dobânzilor aferente acestora.

Recuperarea banilor plătiţi de către cei care şi-au cumpărat o maşină se poate face doar în baza unei cereri depuse la ANAF.

În cerere trebuie specificat un cont bancar unde să fie restituită taxa auto. De asemenea, tot în cerere trebuie trecute datele de identificare ale celui care a plătit taxa auto, precum şi cele ale maşinii pentru care s-a plătit taxa auto.

Recuperare taxa auto: Când veţi primi banii înapoi?

Recuperarea banilor pentru taxa auto nu se va face imediat. Astfel, a fost aprobat un calendar de restituirea a banilor de la Trezoreria Statului.

Calendarul recuperării taxei auto:

– Până pe 31 decembrie 2018 se fac plăţile pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule,

– Până pe 31 martie 2019 se fac plăţile pentru timbrul de mediu pentru autovehicule.

Recuperare taxa auto: După depunerea cererilor, ANAF va verifica datele din aceste documente.

După aceea, Agenţia de Administrare Fiscală va trimite celor care trebuie să primească bani decizia de compensare a obligaţiilor fiscale, notă privind rambursarea taxei auto şi decizia de restituire a dobânzilor aferente taxei auto.

Banii din taxa auto vor fi rambursaţi în contul bancar indicat în cererea de restituire.

Citeşte şi Glovo a livrat peste 30.000 de produse, în doar trei luni

 

 

Citiți și despre: