Redeschiderea gradinitelor si afterschool-urilor

Redeschiderea gradiniţelor şi afterschool-urilor. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

16.06.2020

Redeschiderea grădiniţelor şi afterschool-urilor. Luni a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, ordinul comun între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care stabilește măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus.

Redeschiderea gradiniţelor şi afterschool-urilor. Cereri de înscriere

Părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/ unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București. Ulterior, ele vor fi transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative.

Redeschiderea gradiniţelor şi afterschool-urilor. Lista cu unităţile deschise

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/ sau pe site-urile acestora.

Măsuri de prevenţie

Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor ordinului comun.

De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.

Redeschiderea gradiniţelor şi afterschool-urilor. Activităţi în aer liber

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Citeşte şi Rezultate 2019 Penny Market. Afaceri de 3,96 miliarde de lei

 

 

Citiți și despre: