Stiri: Agricultura

„Reducem risipa alimentară”, o campanie de responsabilitate socială

08.08.2016

Federațiile și asociațiile reprezentative din domeniul alimentar și din cel de ambalaje susțin Campania de responsabilitate socială „Reducem risipa alimentară. Prețuim hrana”. De asemenea, acestea se alătură la conferinţei din 27 septembrie 2016, care se va desfășura în cadrul evenimentului internațional Pack Expo, expoziție dedicată tehnologiilor pentru producția de ambalaje și soluții de ambalare.

Campania a fost inițiată de Asociația Facem România Bine, în parteneriat cu EUROEXPO și ROMEXPO.

Președinții Federației Patronatelor din Industria Alimentară – ROMALIMENTA și Federației Naționale PRO AGRO, precum și conducerile Asociației Române a Cărnii – ARC, Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – OMPAN, Asociației Patronale Române din Industria Laptelui – APRIL participă în calitate de speakeri la primul panel al Conferinței, intitulat „România în faţa provocărilor privind reducerea risipei de hrană”, în care se vor dezbate propunerile legislative și oportunitățile de acțiune în sectoarele public, privat, ONG, în cadrul lanțului de producție, aprovizionare, distribuție și vânzare, în privința reducerii risipei alimentare.

Reprezentanții Asociației Române de Ambalaje și Mediu – ARAM, ai Patronatului Industriei de Celuloză și Hârtie din România- ROMPAP, ai Asociației Patronale a Prelucrătorilor de Mase Plastice din Romania – ASPA PLAST și ai GREEN REVOLUTION, dar și cele mai mari societăți din industria de ambalare, participă la dezbaterea „Ambalaje şi soluţii inovatoare pentru reducerea risipei de hrană”, unde vor vorbi despre impactul deșeurilor de ambalaje asupra mediului înconjurător, soluții pentru evitarea procedurii de infringement și construirea unui Plan Național de Gestiune a Deșeurilor (PNGD) FUNCȚIONAL.

De asemenea, în cadrul conferinţei vor fi discutate subiecte stringente de pe agenda legislativă, dar și de pe agenda publică, împreună cu reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului României.

Sunt invitați Prim-Ministrul României, Dacian Cioloş, ministrul Mediului, Cristina Paşca – Palmer, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, secretarii de stat Raul Călin Pop și Elena Dinu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Nini Săpunaru,
împreună cu inițiatorii proiectelor de lege privind reducerea risipei alimentare, președintele Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, Carmen Ileana Moldovean și conducerea Administrației Fondului de Mediu.

Conferinţa se va desfășura la data de 27 Septembrie, începând cu ora 10:00, în Sala Cupola a Pavilionului Central ROMEXPO, în cadrul evenimentului Pack Expo, cea mai mare expoziție de ambalaje și soluții de ambalare din Sud-Estul Europei.