Stiri: Retail

Reducerea abandonului scolar

Lidl și UNICEF contribuie la reducerea riscului de abandon școlar

10.01.2020

Reducerea abandonului școlar. Lidl contribuie, împreună cu clienții săi, la reducerea riscului de abandon școlar. Retailerul investește 800.000 lei în programul derulat de UNICEF care va ajuta peste 1000 de elevi din comunități vulnerabile să își continue studiile, iar ulterior să aibă acces la oportunități de dezvoltare profesională și la locuri de muncă.

Reducerea abandonului școlar. Campania Lidl

Fondurile a fost strânse prin intermediul campaniei desfășurate în magazinele Lidl, în perioada 11 noiembrie – 15 decembrie 2019. Asfel, pentru fiecare jucărie cumpărată de clienți din magazinele sale, Lidl a donat 1 leu către UNICEF.

Reducerea abandonului școlar. Datele sunt îngrijorătoare

Conform UNICEF, doar patru din cinci copii termină clasa a VIII-a și doar șapte din zece termină liceul sau școala profesională. Un an în plus de şcoală creşte veniturile cu 8-9% și reduce riscul de a deveni şomer cu 8%.

Pentru a contribui la un viitor mai bun pentru tinerii din România, Lidl sprijină programul prin care UNICEF identifică, pregătește și consiliază elevii din comunitățile vulnerabile, reducând astfel riscul de abandon școlar, înregistrat încă din ciclul de învățământ obligatoriu.

Reducerea abandonului școlar. Programul sprijină și cadrele didactice

Programul sprijină și cadrele didactice în dezvoltarea competențelor necesare. De asemenea, se oferă și consiliere părinților ca să își susțină mai departe copiii să își continue studiile liceale.

Cu ajutorul sumei donate de Lidl, în 2020, în jur de 1000 de copii din zonele rurale din județul Bacău, dintre care 150 sunt identificați ca fiind în risc de abandon școlar, vor fi susținuți pentru a-și continua studiile. În același timp, 120 de profesori vor beneficia de formare pentru a-și dezvolta și îmbunătăți competențele în ceea ce privește promovarea educației de calitate. În plus, 200 de părinți vor participa la sesiuni de educație parentală.

Reducerea abandonului școlar. Temelia unei societăți sănătoase

„Educația reprezintă temelia unei societăți sănătoase. De aceea, este și una dintre direcțiile noastre de investiții sociale, prin care ne propunem să contribuim la o îmbunătățire reală în domeniul educației în România. Le mulțumim clienților noștri că s-au implicat alături de noi de-a lungul anilor în aceste inițiative și ne bucurăm că putem astfel să sprijinim cu consecvență programe de impact, precum cel desfășurat de UNICEF”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR Lidl România.

Parteneriatul dintre Lidl și UNICEF a început în 2017. Până acum, alături de clienții săi, Lidl a sprijinit organizația cu peste 2.300.000 lei. Suma a contribuit la creșterea numărului de elevi care merg la școală, reducând astfel rata absenteismului. De asemenea, elevii din școlile susținute au beneficiat de o educație de calitate.

Citește și BNR mențină dobânda de politică monetară la 2,5%