Stiri: Agricultura

Reducerea TVA la alimente, discutată în cadrul conferinţei Meat&Milk

08.05.2015

Expo – Conferinţa Internaţională Meat&Milk va dezbate teme precum perspectivele pe care le au fermierii şi procesatorii pentru a avea o producţie mai mare, în urma reducerii TVA la alimente, şi posibilitatea creşterii consumului, ca urmare a acestei relaxări.

„Vestea bună este că, începând din iunie se reduce TVA-ul la produsele alimentare, la 9%. Vestea rea, care a prins deja contur, este aceea că unele supermarket-uri au mărit preţurile, pentru a avea apoi de unde să le reducă. Consumatorii deja susţin că scăderea preţurilor nu s-ar simţi în buzunarele lor.”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Expo – Conferinţa Internaţională Meat&Milk va avea loc joi, 4 iunie, şi va fi găzduită de Hotel Alpin din Poiana Braşov.

Dezbaterea va fi sustinuta de speakeri de prestigiu, printre care se numără Radu Timis-Preşedinte ARC, Dorin Cojocaru-Preşedinte APRIL, Ioan Ladosi-Preşedinte APCPR, Claudiu Frânc-Preşedinte FCBR, Florin Căpăţână-Vicepreşedinte AMRCR, Laurenţiu Rebega-Europarlamentar.

De asemenea, evenimentul va dezbate şi condiţia fermierului român în Uniunea Europeană. În cadrul dezbaterii se vor oferi răspunsuri şi la următoarele întrebări: „Cât de pregătit este fermierul român să facă faţă concurenţei pieţei?”, „Ce strategii de succes se impun a fi implementate, în condiţiile în care fermierii români se află în coada clasamentului UE?”, „Cât de mult se pot adapta fermierii români pentru a reuşi să devină jucători de marcă pe piaţa mondială?” sau „Este oare  modelul polonez o ţintă imposibil de atins?”