Stiri: Stiri

Reduceri de personal în cadrul băncilor

26.08.2013

Sistemul bancar din România a raportat o scădere în ceea ce privește numărul de angajați. Astfel, în prima jumătate a anului curent acest număr a scăzut cu 2000 de persoane, în momentul de față sistemul bancar autohton având sub 60.000 de angajați.

Deși reducerile de personal în acest sector au continuat, pretențiile salariale ale bancherilor corporate din țara noastră rămân totuși ridicate.

„Bancherii de corporate din România continuă să aibă pretenţii salariale incredibil de mari. Iar ca să facă şi treabă aşteaptă bonusuri. Se vede că în industria bancară locală nu au avut loc disponibilizări masive ca în Occident“, a declarat pentru Ziarul Financiar şeful diviziei corporate dintr-o bancă mare de pe piaţă care preferă să rămână anonim.

În luna iunie salariul mediu net pe bancă a fost de 3.571 de lei, remuneraţia menţinându-se în banda cuprinsă între 3.300 şi 4.300 de lei pe lună. Vârfurile sunt date în general de perioadele de plată a bonusurilor, însă şirul datelor statistice arată că în industria bancară nu a avut loc o corecţie salarială semnificativă. Iar imaginea este susţinută de datele raportate de bănci privind cheltuielile cu personalul, scrie Ziarul Financiar.

Nivelul ridicat al remunerațiilor  din corporate banking este menţinută destul de sus de băncile străine specializate pe această nişă. De asemenea, bancherii de corporate continuă să fie căutaţi pe piaţă în condiţiile în care businessul de retail este prăbuşit, iar speranţele multor bănci de a face rost de venituri se leagă de clientela formată din companii, scrie sursa citată.

Sursă: Ziarul Financiar