Reforme Romania 2021

Reforme România 2021: Ce anunţ a făcut ministrul de Finanţe?

15.01.2021

Reforme România 2021. Planurile de reforme care să sprijine redresarea economică, împreună cu perspectivele economice ale anului 2021, nevoile de finanțare și Planul Național de Redresare și Reziliență s-au numărat, de asemenea, printre temele de discuție avute ieri, 13 ianuarie, de către ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Reforme România 2021. „Trebuie să reducem deficitul”

”Trebuie să reducem deficitul în așa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, prin urmare vom continua sprijinirea economiei și a sistemului de sănătate, care rămân prioritare în aceste circumstanțe dificile”, a transmis ministrul finanțelor, Alexandru Nazare.

Ministrul român de Finanțe a exprimat angajamentul puternic al Executivului pentru implementarea tuturor planurilor de sprijinire a economiei și de reformă a sistemelor care necesită atenție, în contextul stabilității politice de care se bucură România după alegerile de anul trecut.

Reforme România 2021. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Referitor la Planul Național de Redresare și Reziliență, comisarul Paolo Gentiloni a precizat că este optimist în ceea ce privește evoluția discuțiilor privind propunerea de Plan din partea României și că îl consideră o bază bună pentru discuțiile programate în următoarele luni.

România va fi un beneficiar net al fondurilor structurale, ținând cont de faptul că doar subvențiile din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență (RRF) reprezintă aproximativ 6% din PIB-ul românesc pentru 2019. De asemenea, o sumă similară în împrumuturi este disponibilă.

Asistenţă din partea Comisiei Europene

Oficialul european a exprimat, totodată, disponibilitatea Comisiei Europene pentru asistență, dacă ţara noastră consideră necesar, și încrederea într-o bună cooperare. Ca atare, cei doi oficiali au hotărât continuarea discuțiilor la nivel tehnic.

Convorbirea dintre cei doi oficiali face parte din seria de dialoguri pe care ministrul finanțelor a început-o cu oficialii europeni. Acestea se realizează în vederea întăririi relațiilor pe care România le are cu CE.

Citeşte şi Destinaţii de vacanţă în pandemie: Unde au călătorit românii?

 

 

Citiți și despre: