Stiri: Companii

cabluri de calitate industrială

Regula celor patru factori de cost pentru cablurile de calitate industrială

25.10.2023

Investiția în automatizare și interconectivitate este necesară pentru a crește productivitatea, a reduce costul total de proprietate și pentru a îmbunătăți siguranța, logistica și datele în timp real. În toate aplicațiile, suportul fizic pentru alimentare cu energie electrică, pentru preluarea informațiilor electrice de la senzori, pentru transmisii de date, transmisii semnale audio/video etc., este asigurat de cabluri de legătură. Datorită acestei plaje largi de aplicabilitate, au fost dezvoltate numeroase tipuri de cabluri electrice. Aurocon COMPEC vă oferă o gamă foarte bogată de cabluri și conectori, de la cei mai cunoscuți producători.

Cererea tot mai mare de conectivitate datorată IIoT necesită mai multe cabluri Ethernet industriale care să reziste la zgomot, abraziune, mișcări repetitive, vibrații și condiții de mediu dure.

Aurocon COMPEC vă oferă o gamă foarte bogată de cabluri și conectori

Pentru cablurile de calitate industrială, există patru factori de cost de luat în considerare: cel legat de sistemul inițial, de întreținere, de timp neplanificat, de neconformitate.

Reducerea costurilor este în centrul atenției pentru fiecare organizație, iar economisirea unor bani atunci când se înlocuiesc echipamente vechi sau la cumpărarea unor echipamente noi este o posibilă oportunitate de a face acest lucru.

Însă, când privim ca exemplu un nou cabinet de comandă de la o fabrică, inclusiv cu piese precum modulele I/O, PLC-uri, senzori și comutatoare, costurile totale de cablare sunt de obicei mai mici de 2%. A investi mai puțin în cablare ar duce, prin urmare, la mici economii, dar ar crește riscurile foarte semnificativ.

Cablurile de calitate industrială robuste

Este esențială utilizarea unor cabluri industriale robuste pentru a evita perioadele de întrerupere neplanificate și pentru a vă asigura de funcționarea în condiții grele sub ulei, vibrații, praf și temperaturi ridicate. Selectarea unui cablu „supraperformant” permite aspirarea către cerințe viitoare de performanță și vă va permite să răspundeți cerințelor de lățime de bandă și performanță, profitând la maximum de investiția inițială în cablu.cabluri de calitate industrială

Gândiți-vă la implicațiile pe care le-ar avea un cablu deteriorat – cât timp v-ar costa să localizați și să remediați problema? Probabil că v-ați uita mai întâi la rețea și la conectori înainte de a începe să dați vina pe cablu. Dar dacă doriți să economisiți bani utilizând un cablu obișnuit de calitate comercială într-un mediu industrial, va trebui inevitabil să le înlocuiți din nou și din nou, anulând complet orice economii inițiale. Dacă există vreo expunere la îndoire la rece, abraziune, temperaturi ridicate, ulei sau interferențe EMI/RFI, utilizați cablul de calitate industrială pentru a evita costurile mari de întreținere.cabluri de calitate industrială

În producția de masă, în caz de defecțiune, fiecare secundă inactivă se traduce în venituri pierdute și crește costurile de nefuncționare, în timp ce poate dura de la câteva minute până la câteva zile pentru ca sistemele să funcționeze din nou.

Indiferent de tipul de producție, de la ambalare de produse, la umplerea recipientelor pentru băuturi, asamblarea SUV-urilor sau rafinarea metalului, este nevoie de timp pentru a depana problema, a verifica problema, a identifica o soluție viabilă, a contacta un distribuitor pentru piesa potrivită. Odată identificată problema, componentele sunt disponibile, uneori putând fi un banal conector dar cu montaj mai slab, realizat cu costuri reduse, dar care provoacă un timp de nefuncționare de 6 ore. Acest lucru ar putea fi evitat cu ușurință prin utilizarea unei soluții de calitate industrială.

Soluții de calitate industrială

Alegerea componentelor care au protecția și evaluările corespunzătoare pentru a rezista mediului și tipului de activitate pentru care sunt alocate, va aduce beneficii companiei pe termen lung și va economisi costurile neconformității. În peisajul financiar de astăzi, timpul de oprire neplanificat este un risc pe care multe companii pur și simplu nu îl pot suporta. Pe măsură ce sistemele evoluează pentru a crește productivitatea și automatizarea, cablarea și componentele de cablare utilizate pentru conectarea acestor sisteme trebuie să evolueze, de asemenea, pentru a rezista la condițiile industriale severe.

Standardele comune ajută la definirea tipurilor de cablare, a distanțelor recomandate, a conexiunilor, a parametrilor de performanță, a cerințelor de testare și multe altele. Ele ne oferă un limbaj comun pentru a stabili criterii de calitate și siguranță, precum și pentru a asigura un nivel impus de performanță.

Cu produsele Belden de calitate industrială, companiile sunt asigurate că sistemele lor pot suporta cele mai extreme presiuni, temperaturi, substanțe chimice și vibrații – în același timp, fac instalarea și înlocuirile mai rapide și mai ușoare ca niciodată.

Cablu Belden Seria 83009, roșu, 0.81 mm², 18 AWG, 30.5m, izolație TFE

Cablu Belden Seria 83009

Nr. stoc RS 136-6338 – Producător Belden – Cod de producător 83009 002100

Formă cablu Cu un singur miez
Culoare manta Roșu
Lungime / diametru exterior 30,5 m / 1,73 mm
Material conductor Cupru
Arie secțiune 0,81 mm2
AWG 18
Material izolator TFE / rezistență la flacără
Tensiune nominală 600 V ac
Domeniul temperaturii de operare -70°C .. +200°C

Cablu Belden coaxial SDI, Mini RG59, 75 Ω, 304.8m

Cablu Belden coaxial SDI

Nr. stoc RS 187-6103 – Producător Belden – Cod de producător 1855A 0071000

Tip coaxial RG59
Impedanță caracteristică 75Ω
Lungime 304,8 m
Domeniul temperaturii de operare -30°C .. +75°C
Material manta / culoare PVC
Diametru exterior 4,04 mm / Violet
Atenuare 0,012dB / 100 m
Comportament la flacără Rezistent la flacără
Capacitanță 53,48 pF / m
Material conductor Cupru

Cablu Belden Ethernet Cat6a, SF/FTP, verde, 100m

Cablu Belden Ethernet Cat6a

Nr. stoc RS 225-8969 – Producător Belden – Cod de producător 74011PU.00100

 

Categorie LAN Cat6a
Culoare manta / ecranare Verde / da
Lungime 100m
Tip ecranare SF/FTP

 

Cablu Belden cu 2 conductori, 6.2mm OD 152m, 78 Ω

Cablu Belden cu 2 conductori

Nr. stoc RS 382-554 – Producător Belden – Cod de producător 9272 006U500

Formă cablu / ecranare Tip coaxial / da
Material conductor / număr fire pe miez Cupru cositorit / 7
Diametru exterior 6,2 mm
AWG 20
Lungime 152 m
Material / culoare manta PVC / albastru
Capacitanță / impedanță caracteristică 61,616 pF/m / 78 Ω
Atenuare (în funcție de frecvență) 11dB / 100ft la 200MHz
Domeniul temperaturii de operare -20°C .. +60°C

Cablu industrial Belden, 0.22 mm², 5 conductoare, 24 AWG, ecranare, 305m

cablu-industrial-belden

Nr. stoc RS 382-554 – Producător Belden – Cod de producător 9272 006U500

Număr de miezuri / ecranare 5 / da
Tip cablu RS-232
Material manta PVC
Tensiune nominală 300V
Domeniul temperaturii de operare -30°C .. +80°C
Suprafață secțiune 0,22 mm2
AWG 24
Lungime / diametru exterior 305m / 4,57 mm

Aurocon COMPEC vă pune la dispoziție cabluri de la cei mai cunoscuți producători pentru alimentare de putere, pentru date, pentru senzori, pentru telefonie/internet, cabluri video/audio, cabluri bandă, cabluri pentru sudură, cabluri de tip servo-chain, cabluri flexibile pentru aplicații de mișcare, cabluri rezistente la solicitări mecanice, cabluri rezistente la coroziune, cabluri cu emisie redusă de fum. Alături de acestea, puteți selecta conectorii doriți, adaptoare sau cabluri cu conectori deja montați. Aveți, de asemenea, la îndemână accesorii de montare și ghidare, precum și sculele necesare pentru a dispune de posibilitatea implementării unei soluții complete de cablare.

Autor: Grămescu Bogdan

Aurocon COMPEC SRL

 

 

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Parteneri: RS Components, SICK, STASTO, Hitachi

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/ghid-rcbo-consideratii-la-alegerea-rcbo-potrivit/