Stiri: Sanatate

Reimpadurire Muntii Fagaras MedLife

MedLife a reîmpădurit 10 hectare de teren din Munții Făgăraș

07.11.2018

Reîmpădurire Munții Făgăraș – MedLife. Compania de servicii medicale a anunțat că a finalizat reîmpădurirea a 10 hectare de teren din Munții Făgăraș, la un an de la lansarea proiectului Facem România verde. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost plantați 40.000 de puieți de brad, fag și molid, punându-se bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare.

O acțiune de plantare a avut loc pe finele lunii octombrie. Acțiunea a reunit o echipă de 60 de voluntari MedLife, formată din medici și personal de suport.

Atunci, au fost plantați 1500 de puieți, finalizându-se astfel reîmpădurirea lotului MedLife.

Reîmpădurire Munții Făgăraș – MedLife. Facem România verde

Facem România verde este prima campanie MedLife de responsabilitate socială dedicată protejării mediului.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia. Campania a fost lansată în noiembrie 2017.

Reîmpădurire Munții Făgăraș. Un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile MedLife

MedLife își propune, așadar, să planteze câte un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile sale, contribuind la sănătatea și echilibrul generațiilor viitoare.

Campania Facem România verde a cuprins trei etape de plantare, fiind implicați peste 200 de angajați ai furnizorului de servicii medicale.

Reîmpădurire Munții Făgăraș. Ce spun reprezentanții Fundației Conservation Carpathia?

„Pădurile au un rol vital pentru fiecare dintre noi, iar România pierde anual suprafețe considerabile. Facem România verde este o inițiativă care vine să producă o schimbare pe termen lung și ne bucurăm că MedLife și-a propus să contribuie la „sănătatea mediului”, în condițiile în care doar 3% dintre fondurile din filantropie se îndreaptă spre cauzele de mediu. Este un demers care ne dă speranțe, mai ales că prin fiecare copil care se naște într-o maternitate MedLife renaște o mică parte din natură”, a declarat Angela Pop, directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia.

Citește și Black Friday 2018 România: Topul celor mai căutate produse