Programul IMM Leasing.

Relațiile economice româno-germane au crescut și în 2016

23.01.2017

Relațiile economice româno-germane au crescut și în 2016, a anunţat Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, care precizează că pentru economia germană, România este un partener strategic. Potrivit datelor acesteia, schimburile comerciale se ridică la peste 24 mld. euro, în primele 11 luni din 2016 (+13%), însemnând 20% din totalul comerțului exterior al României.

Circa 8000 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România și au contribuit decisiv la crearea și siguranța locurilor de muncă – conform estimărilor noastre companiile germane au peste 250.000 de angajați în România.

Investițiile germane directe însumează 8 mld. euro. Companiile germane au investit în ultimii 25 de ani continuu și pe termen lung în România, contribuind decisiv la transferul de tehnologii și la creșterea competitivității economiei românești.

„După cum reiese și din cele mai actuale chestionare de conjunctură, stabilitatea juridică, predictibilitatea deciziilor economice și politice cât și condițiile-cadru economice stabile sunt pentru companiile germane criterii importante pentru un amplasament investițional. În afară de asta, companiile germane văd cu ochi foarte buni lupta anticorupție și își doresc continuarea acesteia. Nu doar companiile germane au nevoie de stabilitate juridică și de un mediu de afaceri stabil, pentru a putea investi în continuare în România și a crea noi locuri de muncă”, a explicat Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

 

 

Citiți și despre: