Energie regenerabila

Rematinvest

REMATINVEST, cele mai bune soluții de reciclare și de logistică

01.07.2022

Compania deține, la nivel național, 15 depozite în care se realizează colectarea și procesarea deșeurilor industriale. REMATINVEST, unul dintre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din România, prin intermediul punctelor de lucru proprii și a societăților afiliate, deține la nivel național 15 depozite în care se realizează colectarea și procesarea deșeurilor industriale.

Reciclarea este un subiect complex care necesită o educație riguroasă. Implică drept element necesar existența unei coerențe între politicile industriale, de mediu, climatice și energetice, pentru a permite un mediu de afaceri optim pentru întreprinderile europene, un mediu care să promoveze o creștere durabilă, crearea de locuri de muncă și nu în ultimul rând, inovare. Pentru a sintetiza aceste aspecte, transformarea deșeurilor în resurse este esențială într-o economie circulară.

Trăim într-o epocă în care are loc o trecere accelerată de la economia liniară, bazată exclusiv pe folosirea resurselor pentru fabricarea bunurilor și eliminarea lor când acestea devin deșeuri, la o economie circulară, cu scopul de a reduce prejudiciile asupra mediului. În aceste condiții, reducerea, refolosirea și reciclarea au devenit cele mai importante opțiuni pentru gestionarea deșeurilor.

Transformarea deșeurilor în resurse este esențială într-o economie circulară, în condițiile în care asistăm la o trecere accelerată de la economia liniară la cea circulară

Din păcate, de foarte multe ori, anumite condiții, precum cele de natură financiară, nu permit implementarea soluțiilor tehnice și a strategiei moderne de management al deșeurilor.

„Acesta este motivul pentru care, acum mai mult ca oricând, REMATINVEST se focusează pe asigurarea soluțiilor de reciclare pentru generatorii industriali de deșeuri. Capacitățile logistice și de procesare au ajutat compania să-și formeze o imagine puternică pe piața de profil”, ne-a declarat dl. Sorin Bocance, Director Comercial REMATINVEST.

Servicii complete și complexe de management al deșeurilor

REMATINVEST asigură furnizorilor din domeniul industrial servicii de management al deșeurilor, prin asigurarea logisticii necesare, preluarea deșeurilor generate și asigurarea trasabilității deșeurilor de la locul de generare până la reciclare sau eliminare. Pentru furnizorii care au obligații la Administrația Fondului pentru Mediu, compania asigură servicii de valorificare a deșeurilor de ambalaje.

În ultimii ani, compania a investit constant în dezvoltarea parcului logistic și a facilităților de procesare a deșeurilor colectate. Astfel, au fost achiziționate 13 autocamioane noi, dotate cu macarale tip graifer și containere Abroll, 30 de autoremorci specializate pentru containere Abroll, un autocamion tip cap tractor cu benă hardox de 60 mc, o autospecializată pentru transportul containerelor de 10 mc, utilaje de manipulare și încărcare a deșeurilor mărcile Liebherr, Terex-Fuchs.

În ultimii ani, compania a investit constant în dezvoltarea parcului logistic și a facilităților de procesare a deșeurilor colectate

„Totodată, s-a investit în achiziția de încărcătoare frontale mărcile JCB, Liebherr, utilaje specializate pentru procesarea cablurilor electrice, un utilaj pentru măcinarea, mărunțirea deșeurilor de cauciuc și plastic, prescontainere pentru compactarea și transportul deșeurilor de carton și folie, compactor fix cu melc pentru deșeuri de carton rezultate din procese tehnologice, prese orizontale și verticale pentru compactarea deșeurilor nemetalice. În plus, a fost modernizat și pus în funcțiune un utilaj de procesare (mărunțire) a deșeurilor feroase – foarfecă Lindemann. Aceste investiții pentru dezvoltarea capacității operaționale au îmbunătățit timpii și condițiile de livrare, dar și condițiile de muncă pentru fiecare angajat din cadrul companiei”, precizează dl. Călin Bilegan, Director Producție REMATINVEST.

Cele mai bune servicii și condiții comerciale

Pentru anul în curs, compania REMATINVEST își propune să asigure cele mai bune servicii și condiții comerciale furnizorilor de deșeuri industriale, cu focus pe soluții logistice și de reciclare, oferind totodată și suportul tehnic în ceea ce privește respectarea legislației naționale în domeniul mediului.

Trebuie menționat însă și că mare parte din centrele de procesare ale REMATINVEST sunt autorizate pentru preluarea vehiculelor scoase din uz (VSU), deci implicit și pentru preluarea autoturismelor casate în programul Rabla.

De asemenea, prin procesarea deșeurilor conform cerințelor, REMATINVEST își dorește să asigure clienților materii de primă calitate. Astfel, compania urmărește constant optimizarea proceselor de producție, investind în utilaje de procesare a deșeurilor, în ciuda provocărilor specifice acestui domeniu de activitate.

Compania urmărește constant optimizarea proceselor de producție, investind în utilaje de procesare a deșeurilor

„Provocările pentru industria de reciclare din țara noastră sunt reprezentate de fluctuațiile indicilor bursieri ca urmare a contextului geo-politic (influența războiului), perturbarea lanțurilor logistice (influențate de război și pandemie), modificări legislative care impun o adaptare rapidă la noile condiții și piața forței de muncă”, este de părere Directorul Comercial.

Experiența în domeniul reciclării, esențială

REMATINVEST caută în permanență cele mai bune soluții, atât pentru eficientizarea fluxurilor de lucru, cât și pentru consolidarea relațiilor cu partenerii. Toate realizările companiei se datorează echipei formate de-a lungul anilor, o echipă experimentată în domeniul reciclării. Profesionalismul echipei, onestitatea și integritatea sunt calități care câștigă încrederea colaboratorilor, furnizorilor și clienților companiei, și care măresc, cu fiecare proiect în parte, portofoliul de clienți și aria de acoperire deservită de serviciile REMATINVEST.

În plus, trebuie ținut cont și de capacitatea REMATINVEST de a asigura cele mai bune soluții de reciclare și de logistică, contractele directe de livrare către marii reciclatori din țară și nu numai (asigurându-se astfel un circuit cât mai scurt de la generarea deșeurilor, până la reciclare/eliminare), experiența echipei REMATINVEST în domeniul reciclării – care poate aduce un plus de valoare în relațiile cu partenerii comerciali – și nu în ultimul rând, de faptul că, bazându-se pe facilitățile de procesare, compania poate asigura o bună calitate a materialelor livrate către clienți.

REMATINVEST are capacitatea de a asigura cele mai bune soluții de reciclare și de logistică

„Ca orice altă firmă, și noi ne confruntăm cu fluctuația de personal deoarece, în ziua de astăzi, există o anumită dinamică profesională, iar o rată de fluctuație a angajaților este normală. Se încearcă în permanență încurajarea angajaților actuali, se angajează mai mulți oameni pentru a nu suprasolicita actualii angajați, se oferă stimulente potrivite și flexibilitate”, afirmă dl. Bocance.

Accentul pe materiale refolosibile

REMATINVEST respectă cu rigurozitate legislația de mediu și adoptă permanent noi tehnologii de procesare pentru a crește gradul de protecție a mediului, prin asigurarea unui nivel crescut al reciclării și prin diminuarea emisiilor de CO2.

Un lucru foarte important este diferențierea ce trebuie făcută între activitatea REMATINVEST și activitatea operatorilor de salubritate.

„La REMATINVEST, suntem centrați doar pe materiale refolosibile. Materialele care nu pot fi reutilizate ajung să fie transformate în energie termică. Consider că o separare clară a activităților fiecăruia este necesară pentru a înlătura astfel o eventuală tendință de a nu duce lucrurile până la capăt. Rolul nostru este să fim profesioniști desăvârșiți doar pe nișa noastră”, afirmă dl. Liviu Ciupe, Director General REMATINVEST.

REMATINVEST respectă cu rigurozitate legislația de mediu și adoptă permanent noi tehnologii de procesare pentru a crește gradul de protecție a mediului

Procesul de separare este extrem de simplu, însă presupune disciplină și atenție. Atât la birou, cât și acasă, trebuie respectat codul de culori care are rolul de a ghida. Astfel, colectarea selectivă se realizează cu succes și astfel reciclatorul final ajunge să obțină maximul de beneficii – ca exemplu, o farfurie din plastic folosită, înainte de a fi reciclată trebuie mai întâi spălată, pentru a fi decontaminată.

În materie de reciclare, cel mai mic gest contează și este important ca fiecare dintre noi să fie conștient/ă de rolul pe care îl joacă și să își aducă contribuția pentru a avea un impact pozitiv. Pentru o bună gestionare a deșeurilor în țara noastră, accentul trebuie pus în continuare pe: prevenire, colectare separată, reciclare, valorificare, tratare și eliminare.

Referindu-se la evoluția financiară, dl. Liviu Ciupe, Directorul General REMATINVEST, afirmă că: „În ceea ce privește anul 2021, odată ce pandemia ne-a îngăduit să ne reîntoarcem la activitățile noastre cu o poftă mult mai mare de muncă și cu o dorință de consum sporită, putem spune că am avut parte de un an financiar bun. Dorința de consum a generat o punere pe piață a mai multor deșeuri reciclabile și implicit o producție mai mare, iar cei care care au știut să profite de această oportunitate au avut de câștigat. Sperăm ca anul 2022 să se prezinte cel puțin la fel de bine ca anul 2021”.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/supercom-sustine-implementarea-pachetului-de-economie-circulara/