RE/MAX: Piaţa imobiliară din Bucureşti este una dinamică, însă destul de nişată

08.10.2015

Piaţa imobiliară din Capitală este una dinamică, însă destul de nişată pe diverite segmente. Astfel, piaţa rezidenţială a înregistrat creşteri în ceea ce priveşte oferta de locuinţe, în acest an, iar prin programul Prima Casă, locuinţele cu preţuri cuprinse între 30.000 de euro şi 80.000 de euro au fost printre cele mai numeroase în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor efectuate, conform RE/MAX România

Pe categoriile medii de preţ, de peste 85.000 euro şi până la 150.000 euro, numărul ofertelor noi a fost, în acest an, foarte mic, iar gradul de absorbţie, precum şi oferta, este atenuată datorită unei lipse de finanţări facile pentru aceste nivele.

În ceea ce priveşte segmentul rezidenţial de lux, cu locuinţe de peste 150.000 de euro, 2015 a adus o stabilitate, deoarece aceste apartamente se cumpără prin aport integral din partea cumpărătorilor sau prin cote de finanţare mai reduse, presiunea cumpărătorilor pe preţ fiind  mai mare. În plus, cererea pe aceste segmente este mai mică faţă de ofertă.

“În ceea ce priveşte preţul pe metrul pătrat, în Bucureşti, pentru un apartament vechi, acesta se situează, în zonele din cartierele limitrofe sub 1.000 euro, iar în cele centrale între 1.000 şi 1.500 euro, chiar 2.000 euro. În cazul unui apartament nou, preţul variază, de la 800/mp, în zonele periferice, la  3.000 euro/mp, în zonele centrale“, a declarant Andrei Marinescu, Broker Owner RE/MAX Properties, Bucureşti.

RE/MAX România estimează pentru acest an dublarea business-ului obţinut din comisioanele din tranzacţii imobiliare, comparativ cu anul 2014, până la suma 1 milion de euro.

“În ultimul an, ne-am focusat pe extinderea reţelei de francize imobiliare RE/MAX. Astfel, dacă la finele lui 2014 aveam 7 birouri, în acest moment am ajuns la 13, acoperind opt oraşe din întreaga ţară. Creşterea numărului de agenţii aflate sub umbrela RE/MAX, dar şi serviciile oferite de agenţii noştri, au avut un puternic impact în business-ul companiei”, a declarat Răzvan Cuc (foto), Director Regional RE/MAX România.

Acesta a mai spus că, după ce anul trecut business-ul RE/MAX obţinut din comisioanele din tranzacţii imobiliare a ajuns la aproximativ 450.000 de euro, pentru acest an previziunile situează afacerile companiei la 1 milion de euro.

În ceea ce priveşte estimările pentru anul viitor, compania mizează, de asemenea, pe o creştere a afacerilor, dar şi pe continua dezvoltare a reţelei de francize.

RE/MAX îşi menţine ţinta de a ajunge la 110 birouri francizate şi peste 1.000 de agenţi imobiliari în următorii cca. 10 ani.

“O influenţă importantă în evoluţia pozitivă a RE/MAX România a avut şi dezmorţirea pieţei imobiliare rezidenţiale. Astfel, încă de la începutul anului s-a putut simţi un reviriment şi, până în acest moment, datele RE/MAX România arată că, la nivel de piaţă, numărul tranzacţiilor realizate a fost mai mare cu 5% comparativ cu 2014”, afirmă Răzvan Cuc.

 

 

Citiți și despre: