Sanatate

Remedium Farm, 25 de ani de curaj și perseverență

01.04.2017

Anul 2017 este unul aniversar pentru Remedium Farm, compania aniversând 25 de ani de activitate. Deși piața farmaceutică este una complexă, Remedium Farm a înregistrat un trend ascendent încă de la înființare, în anul 1992, ajungând astăzi să dețină o rețea formată din 18 farmacii. Valorile care asigură succesul după un sfert de secol sunt, conform reprezentanților Remedium Farm, curajul, perseverența și munca asiduă.

„Am pus bazele acestei societăți comerciale în 1992, convinsă fiind că este momentul potrivit pentru a pune în valoare experiența profesională acumulată. Într-o piață atât de complexă cum este cea farmaceutică, 25 de ani de activitate înseamnă curaj și perseverență, înseamnă muncă asiduă zi de zi, evaluarea realistă a riscurilor și o intuiție bună, dar nu în ultimul rând înseamnă valorificarea tuturor oportunităților de dezvoltare”, declară Viorica Gavrea, administrator al Remedium Farm.

Gamă variată de produse farmaceutice

Remedium Farm dorește să satisfacă toate necesitățile medicale ale clienților, motiv pentru care  portofoliul companiei este format din produse numeroase, cuprinzând remedii pentru orice afecțiune.

„Suntem o companie unde tradiția este doar o bază solidă pentru tot ce apare nou. În portofoliul nostru ponderea este deținută de medicamentele recomandate în medicația alopată, dar în aceeași măsură asigurăm tratamente pentru medicina alternativă, cum ar fi remediile homeopate, medicația naturistă sau completarea unor scheme terapeutice cu vitamine, minerale și suplimente nutritive”, menționează Viorica Gavrea.

În portofoliul companiei sunt incluse game de medicamente folosite în medicația alopată, medicamente homeopate, produse dermato-cosmetice sau  aparatură medicală

Remedium Farm caută permanent să extindă portofoliul de produse aducând mai aproape de consumatori noi game. Cu toate acestea, compania nu face rabat de la calitate, aceasta fiind unul dintre cele mai importante elemente din relația companiei cu clientul.

„Ne focusăm, de asemenea, pe extinderea gamelor de produse dermato-cosmetice și aparatură medicală. Comportamentul consumatorului a demonstrat că are nevoie de produse de calitate, dar și de sprijin și consiliere în momentul decizional pentru a alege exact produsele care i se potrivesc. Să nu uităm că farmacia însăși prezintă o garanție în fața clienților”, adaugă administratorul Remedium Farm.

Prezentă și în mediul on-line

Ocuparea unei poziții fruntașe pe piața locală și consolidarea acesteia au fost obiectivele Remedium Farm încă de la începutul activității. Acest lucru a impus, evident, creșterea numărului de farmacii prin achiziționarea de licențe. Astfel, în prezent, compania are 18 farmacii distribuite în tot județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Gilău, Gârbău, Baciu, Apahida, Cojocna.

Însă Remedium Farm se preocupă continuu de imaginea farmaciilor și creșterea calității serviciilor, deziderate  cuprinse și în planurile companiei pentru viitor.

„Pe termen scurt și mediu ne ocupăm de imaginea farmaciilor și creșterea calității serviciilor. Farmacia este locul unde se continuă actul medical inițiat de medic în cabinetul de consultație. De aceea, ambianța, portofoliul și consilierea vor constitui un mix pe cartea de vizită a farmaciilor Remedium Farm”, completează administratorul companiei.

„Promovăm stilul de viață sănătos, care este atât de important pentru toate categoriile de vârstă”, susține Viorica Gavrea, administratorul Remedium Farm

Ținând cont de trendurile actuale și de evoluția tehnologiei, Remedium Farm este prezentă și în mediul on-line, compania administrând un magazin virtual care vine ca o completare a portofoliului de produse medicale din farmacii.

„Magazinul online este o extindere firească a activității noastre în ceea ce privește partea de produse non-farma. Trăim în era digitală și, pentru toți cei care aleg să rezolve o parte din cumpărăturile zilnice chiar în fața calculatorului, suntem aici: www.remediumfarm.ro. Oferta este structurată în categorii principale cum ar fi mama și copilul, tehnico-medicale, igienă și îngrijire, slăbire și detoxifiere, cuplu și sex, vitamine și suplimente nutritive. Ceea ce este foarte apreciat în ultimul timp însă este portofoliul de produse bio-naturiste. Promovăm stilul de viață sănătos care este atât de important pentru toate categoriile de vârstă”, spune Viorica Gavrea, administratorul Remedium Farm.

Atuuri pentru poziționarea pe piață

În domeniul farmaceutic, pregătirea teoretică este esențială, fiind cu atât mai importantă pentru oferirea unor servicii de calitate. De aceea, echipa Remedium Farm este una tânără, compusă din personal de specialitate, farmaciști și asistenți de farmacie, echipă ce,  împreună cu personalul auxiliar, depășește 100 de angajați.

În plus, compania oferă angajaților posibilitatea de a participa la diferite evenimente de specialitate, administratorul Remedium Farm declarând în acest sens: „Asigurăm educație farmaceutică continuă prin cursuri periodice de instruire, participări la simpozioane și lansări de produse, abonamente la reviste de specialitate. Tot timpul, însă, am crezut în puterea exemplului, insuflând celor din jur valori morale precum profesionalismul, seriozitatea și determinarea”.

În consecință, echipa bine pregătită, portofoliul alcătuit din game variate de produse, precum și calitatea serviciilor oferite sunt cele mai importante avantaje care diferențiază Remedium Farm de alte companii din acest domeniu. Însă compania deține și alte atuuri care au ajutat la poziționarea pe o piață atât de complexă cum este cea farmaceutică.

Pe o piață complexă, cum este cea farmaceutică, cele mai importante atuuri sunt calitatea produselor și serviciilor, portofoliul variat de produse, angajații bine pregătiți și proximitatea față de clienți.

„În pas cu realitatea concurențială, promovăm principiile farmaciei tradiționale în spații modern amenajate și ușor accesibile. Pornind de la faptul că pacientul este pe primul loc, consider că ceea ce ne diferențiază este receptivitatea și disponibilitatea față de nevoile lui. Oferim produse și servicii de calitate, îmbunătățim și diversificăm permanent portofoliul de produse, asigurăm continuitate prin program de funcționare non stop și, nu în ultimul rând, suntem mai aproape prin repartizarea geografică a farmaciilor în județul Cluj”, susține Viorica Gavrea, administrator al Remedium Farm.

Cu toate acestea, rezultatele financiare ale operatorilor din această ramură sunt puternic influențate de cadrul legislativ specific. De aceea, conducerea Remedium Farm este rezervată în ceea ce privește acest aspect pentru 2017, estimările fiind totuși optimiste, de menținere a unui procent de creștere rezonabil.