Sanatate

Remedium Farm, tradiție și inovație în domeniul furnizării de servicii farmaceutice

01.02.2019

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 37 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2898

Compania și-a continuat evoluția ascendentă în 2018, noul an fiind întâmpinat cu strategii de business orientate către pacienți. La aproape 27 de ani de la înființare, Remedium Farm a încheiat anul 2018 cu un bilanț extrem de favorabil – un total de 22 de farmacii, 13 în municipiul Cluj Napoca, 2 în municipiul Turda și 7 farmacii în mediul rural. Anul care tocmai a trecut a fost pentru Remedium Farm un an deosebit de încărcat cu evenimente, proiecte și strategii implementate cu succes.

Compania a depus eforturi considerabile atât în ceea ce privește amenajarea spațiului de desfășurare a activității, parte din strategia de brand, dar și în ceea ce privește îmbogățirea portofoliului de produse și servicii. Ca o noutate, compania se orientează către serviciile de consiliere oferite pacienților.

“Am relocat două farmacii din mediul rural în clădiri nou construite sau renovate pentru a elimina acea diferență de imagine și comfort comparativ cu farmaciile situate în oraș”, a afirmat Dna. Viorica Gavrea, Administratorul Remedium Farm.

Bilanțul activității Remedium Farm este de 22 de farmacii, 13 în municipiul Cluj Napoca, 2 în municipiul Turda și 7 farmacii în mediul rural

Prin faptul că suprafața de expunere s-a mărit, portofoliul de produse a fost îmbogățit cu produse noi. Au fost deschise încă două farmacii, tot în mediul rural, farmacii care păstrează aceleași standarde de accesibilitate la produse și servicii de cea mai bună calitate.

Portofoliul de produse și servicii

Deși este o companie care pune mare preț pe tradiție, Remedium Farm rămâne în permanență la curent cu ultimele tratamente disponibile, reușind să ofere pacienților atât medicamente recomandate în medicația alopată, dar și în cea alternativă, cum ar fi remediile homeopate, medicația naturistă sau de completare a unor scheme terapeutice cu vitamine, minerale și suplimente nutritive.

Remedium Farm își menține portofoliul de produse specific farmaciei tradiționale: activitatea de receptură, disponibilitatea stocurilor pentru principalele categorii de produse, cum ar fi medicamentele, dispozitivele medicale, produsele de îngrijire și dermato-cosmeticele, dar și activitatea de extindere a gamelor de produse bio și ecologice. Acestea sunt doar câteva dintre domeniile vizate cu precădere de companie.

Remedium Farm promovează un stil de viață sănătos, oferind acces la produse certificate de producători

Gama de produse certificate oferite de producători cuprinde semințe, nuci, fructe deshidratate, sucuri și siropuri, ceaiuri, extracte și uleiuri, biscuiți, batoane și ciocolată dietetică, produse apicole, produse spre care se înregistrează o reîntoarcere treptată a pacienților, interesați de un stil de viață sănătos. Bogăția informațională disponibilă la ora actuală contribuie semnificativ, conform  reprezentanților companiei, la educarea pacienților și la orientarea acestora către măsuri preventive, mai degrabă decât curative.

Avantaje competitive

Dacă ne referim la ceea ce diferențiază semnificativ Remedium Farm de competitori, putem spune că avantajul competitiv este dat de receptivitatea și disponibilitatea manifestată față de nevoile pacientului.

“Am identificat dorința pacienților de a avea acces direct la produse pentru a fi evaluate și comparate; de a avea la dispoziție o ofertă diversificată din care să aleagă și de a beneficia de sfatul unui consilier, pentru a lua decizia cea mai bună”, a continuat Dna. Viorica Gavrea.

Farmaciștii au la dispoziție instrumente cu care contribuie permanent la menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate, nu doar la recuperarea ei

Farmacia recent inaugurată în Cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca deține un spațiu de vânzare de peste 150 mp și reprezintă unitatea care se poate lăuda cu cea mai mare diversitate de produse pentru familiile tinere cu copii.

Evoluția companiei

 Obiectivele Remedium Farm de ocupare și consolidarea a unei poziții fruntașe pe piața locală au contribuit în mod decisiv la evoluția și strategia de dezvoltare a companiei care a fost adoptată de-a lungul timpului. “Ne menținem o poziție de top în ceea ce privește numărul farmaciilor și distribuția lor teritorială doar în județul Cluj”, explică Administratorul companiei. Astăzi, Remedium Farm înseamnă o rețea formată din 22 de farmacii, din care 13 se află în municipiul Cluj Napoca, 2 în municipiul Turda și 7 farmacii în mediul rural.

Echipa Remedium Farm

Compania se mândrește cu o echipă tânără, extrem de bine pregătită, compusă din personal de specialitate, farmaciști și asistenți de farmacie. Pentru că extinderea atrage implicit și creșterea numărului de angajați, specialiști și personal auxiliar, în prezent, în cadrul companiei își desfășoară activitatea peste 150 de persoane, cărora li se asigură în primul rând un mediu atractiv în care se pot dezvolta profesional, un mediu în care pregătirea teoretică capătă valoare pentru că se pune accent pe relația cu pacientul, pe construirea acestei relații prin consiliere și înțelegerea nevoilor acestora.

Profesioniști care cred, mai presus de orice, în puterea exemplului, reprezentanții Remedium Farm încearcă în permanență să formeze echipe bine pregătite profesional, insuflându-le valori morale precum profesionalismul, seriozitatea și hotărârea. Fiind un domeniu în evoluție permanentă, formarea profesională continuă este o cerință absolut obligatorie pentru cei care activează în acest sector, compania asigurând educație farmaceutică prin cursuri periodice de instruire, participări la simpozioane și lansări de produse, precum și abonamente la reviste de specialitate.

Segmentul online

Segmentul farma, la fel ca și celelalte sectoare de activitate, se îndreaptă către mediul online și către oportunitățile pe care acesta le oferă. Toate analizele economice menționează că vânzările online sunt în creștere, iar piața din România nu este diferită pe acest segment. În ceea ce privește strategia Remedium Farm, compania are în vedere creșterea numărului de produse disponibile online, diversificarea ofertelor și consilierea asigurată de un farmacist, mai ales dacă apar norme legislative privind categoria OTC.

„Magazinul online este o extindere firească a activității noastre în ceea ce privește partea de produse non-farma. Trăim în era digitală și, pentru toți cei care aleg să rezolve o parte din cumpărăturile zilnice chiar în fața calculatorului, suntem aici: www.remediumfarm.ro. Oferta este structurată în categorii principale, cum ar fi mama și copilul, tehnico-medicale, igienă și îngrijire, slăbire și detoxifiere, cuplu și sex, vitamine și suplimente nutritive”, detaliază Dna. Viorica Gavrea, Administratorul Remedium Farm.

 Responsabilitate socială

Deși pentru majoritatea acțiunilor caritabile reprezentanții companiei doresc să își păstreze anonimatul, totuși două proiecte pot fi amintite cu privire la responsabilitatea socială, proiecte mediatizate pe plan local în 2018:

Primul eveniment este reprezentat de “Centenar 2018. Iuliu Maniu – Întoarcerea Acasă”, organizat în parteneriat cu Clubul Monarhiştilor Clujeni, prin care s-a adus un omagiu personalității lui Iuliu Maniu printr-un eveniment caritabil.

Cel de-al doilea astfel de eveniment a fost organizat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, cu scopul de a omagia veteranii clujeni din cel de-al Doilea Război Mondial.

În condițiile unei piețe deosebit de competitive, afectate de modificări legislative sau strategii de marketing agresive, creșterea numărului de unități pentru Remedium Farm este dovada că strategia adoptată este una corectă, care beneficiază de susținerea pacienților din ariile deservite și că, prin muncă asiduă de zi cu zi, dublată de perseverență și curaj, se poate ajunge la performanțe nebănuite.

Creșterea indicatorilor principali este dovada clară că societatea se află pe drumul cel bun, direcție ce se va păstra și în viitor.