Stiri: Companii

Renault mută producția de autovehicule din India, în România

26.09.2014

Directorul de țară pentru Renault India, Sumit Sawhney, a declarat că grupul auto francez Renault dorește să transfere producția autovehiculelor de teren Duster, destinate pieței din Marea Britanie, din India în România. Se dorește concentrarea producției din India pentru piața locală, pentru a micșora timpul de așteptare al clienților din India.

Vrem ca în primul rând să acoperim piața din India și abia apoi să orientăm capacitățile libere pentru exporturi. Am decis să reorientăm exporturile unor modele spre Europa din motive logistice și economice. De asemenea, fluctuațiile valutare nu erau în favoarea noastră – a declarat Sumit Sawhney, directorul Renault India.

În prezent, toate mașinile de teren Duster cu volanul pe partea dreaptă sunt realizate în India. Primele cinci luni ale anului fiscal a adus pentru companie un număr a vândut 17.510 autovehicule vândute în India, în scădere cu 33%.

Anul trecut, 376.000 de automobile de teren Duster au fost vândute în întreaga lume. Rusia, Franța, Brazilia, India și Germania sunt țările în care au fost trimise cele mai multe mașini.