Renault România susţine accesul la educaţie, artă şi cultură

02.08.2017

Grupul Renault România susţine accesul la educaţie, artă şi cultură. Astfel, o nouă serie de evenimente culturale vor debuta în această toamnă la Institutul Francez din România, instituţie pe care Grupul Renault România o sprijină în cadrul unui parteneriat dedicat publicului din țara noastră. Astfel, pasionații de literatură vor avea ocazia de a le cunoaşte pe laureatele premiilor Goncourt, Leila Slimani şi Catherine Cusset, iar iubitorii de film și artă vor putea participa la două mari festivaluri, Clujotronic (Cluj) şi Festivalul Filmului Francez (București și alte 7 orașe din România).

„Grupul Renault România se implică de mult timp în viața comunității, în viețile românilor. Construim parteneriate durabile, atât la nivel internațional, cât și aici, în țara noastră. Încurajăm inovația și accesul la educație, în formele ei diverse. Pentru mulţi dintre colegii noştri, Institutul Francez simbolizează aprofundarea limbii franceze și o mai bună înțelegere a originii companei noastre, acum prezentă în 127 de țări. Pe de altă parte, evenimentele anunțate de Institutul Francez și Grupul Renault România vor prilejui celor interesați întâlniri cu oameni valoroşi din literatură, film şi artă, dar și cu modelele noastre din gamele Renault și Dacia”, a declarat Adina Ionescu, director Comunicare şi Responabilitate Socială Grup Renault România.

De asemenea, Christophe Gigaudaut, Consilier de cooperare și acțiune culturală și Director al Institutului Francez din România, a afirmat că Grupul Renault România este un partener de cursă lungă pentru Institutul Francez din România.

„Acţiunile noastre se înscriu intr-o dinamică de colaborare şi de parteneriat structural a celor două entităţi. Împărtăşim valori comune precum inovaţia demersurilor, creativitatea, emoţia, imaginaţia, puse în serviciul unor concepte, unor produse culturale sau de cooperare inovatoare. În domeniul cărţii, al digitalului sau al cinematografiei construim împreună proiecte culturale dar şi viziuni, noi perspective, noi orizonturi. Domeniul cultural şi cel economic merg împreună la drum în beneficiul publicului şi al dezvoltării”, a declarat acesta.

Agenda evenimentelor de la Institutul Francez din România:

25-29 septembrie – Întâlnire cu Catherine Cusset, scriitoare franceză, premiată Goncourt pentru volumul „Un brillant avenir”
29 septembrie – 1 octombrie, Cluj – Clujotronic Electro arts Festival reuneşte proiecte inovative şi inedite de artă digitală contemporană, încă din 2012.
24-27 octombrie, Bucureşti – Întâlnire cu Leila Slimani, jurnalistă şi scriitore de orgine franco marocană. A obţinut premiul Goncourt pentru cartea, „La chanson douce”
9-19 noiembrie, România – Festivalul filmului francez
22-26 noiembrie, Bucureşti – Premiile Goncourt în standul Dacia la târgul de carte Gaudeamus

 

 

Citiți și despre: