Stiri: Energie

Renexpo® South-East Europe va avea loc în perioada 18-20 noiembrie

09.06.2015

În luna noiembrie toți jucătorii cheie din domeniul energiei își dau întâlnire la Renexpo® South-East Europe, Platforma României pentru energie regenerabilă și eficiență energetică. Evenimentul revine în acest an cu cea de-a VIII-a ediție, care va avea loc în perioada 18-20 noiembrie, la Sala Palatului din Capitală.

Renexpo® South-East Europe își propune să abordeze tematici pentru un viitor sustenabil, să concentreze într-un singur loc factori de decizie, investitori și beneficiari și să faciliteze transferul de know-how.

În cadrul evenimentului, o atenție deosebită va fi acordată tematicii de eficiență energetică, dat fiind impactului pe care acest domeniu îl are asupra economiei, mediului, securității energetice naționale , precum și beneficiilor sociale ale acestuia asupra ţării noatre.

Conform organizatorilor, pentru a promova energia durabilă în sectorul privat, BERD și UE, prin intermediul instituţiilor de credit românești, oferă finanțare și îndrumare companiilor care doresc să investească în eficiență energetică și în proiecte la scară mică de energie regenerabilă. Până la ora actuală, BERD a investit mai mult de 7 miliarde de euro în 370 de proiecte din România.

Partea de expoziție a evenimentului va găzdui companii din domenii precum energie solară fotovoltaică, hidroenergie, eficiență energetică, biomasă, biogaz, cogenerare, consultanță energetică, servicii de finanțare și altele.

Printre companiile care și-au rezervat deja spațiul la târg se numără Caleffi România, C Geangu Consulting S.R.L., CINK Hydro-Energy k.s., Global Hydro Energy GmbH, Superlit România S.A., Voith Hydro S.R.L.

În paralel cu expoziţia, vor avea loc o serie de conferințe. Noutatea acestei ediții va fi adusă de Primul Summit Internațional pe Eficiență Energetică, organizat de compania REECO în ţara noastră.

Summitul va trata două mari tematici. Este vorba de Eficiența Energetică în Clădiri și Eficiența Energetică în Industrie.

În plus, în paralel cu târgul, vor fi organizate workshop-uri care vor dezbate probleme de finanțare a proiectelor în domeniu și subiecte legate de inițiativa ţării de a exporta energie.

În cadrul expoziţiei, evenimentul intenţionează să atragă peste 110 expozanți naționali și internaționali, 2200 de vizitatori de specialitate și 600 de participanți la conferințe.