Stiri: Agricultura

Fonduri rambursate pentru agricultura

Renta viageră agricolă: APIA a finalizat plăţile pentru 2019

21.10.2020

Renta viageră agricolă. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunţat că a finalizat plata tuturor sumelor cuvenite pentru renta viageră agricolă aferentă anului 2019. Suma totală achitată este de 46.750.000 de lei, cu sursă de finanţare de la bugetul național, pentru un număr de 37.532 rentieri.

Renta viageră agricolă. Restricţiile impuse de pandemie

Viza anuală a carnetelor de rentier pentru anul 2019 a fost obținută de către rentieri exclusiv prin mijloace electronice (telecomunicații), ca urmare a restricțiilor impuse/condițiilor specifice din acest an, cauzate de pandemia COVID 19.

Renta viageră agricolă. Începe autorizarea plăţilor pentru 2020

În perioada următoare, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2020, vor fi autorizați la plată și moștenitorii care au solicitat plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2019, până la data decesului acestuia, conform documentelor depuse până la data de 15 octombrie 2020, în condițiile legislației specifice.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenției din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de trei ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecărui an). Acestea se realizează inclusiv în caz de deces al rentierului, către moștenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente.

Citeşte şi Lidl deschide un nou magazin. Unde este supermarketul situat?