Stiri: Sanatate

Renumiţi medici francezi au ajuns în Romania şi ajută pacienţii incediului din Clubul Colectiv

02.11.2015

Doi medicii francezi de renume au ajuns în România, aceştia punându-şi experienţa în domeniul tratamentului arsurilor la dispoziţa medicilor români. Ambasada Franţei a anunţat că în semn de solidaritate și de compasiune cu poporul român și familiile victimelor incendiului din clubul Colectiv, drapelele vor fi coborâte în bernă atât la sediul Ambasadei, cât şi în toate sediile Institutului Francez din România, precum și la Liceul Francez din București.

De asemenea, elevii de la Liceul Francez „Anna de Noailles” din Capitală vor păstra astăzi un moment de reculegere în memoria victimelor.

Francois Saint-Paul, ambasadorul Franței în România, a vizitat ieri locul tragediei și a adus un omagiu victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Misiunea care a ajuns ieri în România este compusă din profesor Marc Chaouat (spitalul St. Louis de la Paris), secretarul general al societății savante (arsuri grave), doctorul De Broucker, șeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille, și din reprezentanți din Ministerul francez al Sănătății.

Acești specialiști de înalt nivel vor fi la dispoziția autorităților române pentru a-și împărtăși experiența.