Stiri: Sanatate

Finanțarea proiectelor europene

Reorganizarea Cord Blood Center, finalizată cu succes

28.11.2016

CITR a anunţat că a încheiat procedura de insolvență a companiilor din România ale grupului Cord Blood Center, reorganizarea acestora realizându-se înainte de termenul prevăzut în planul aprobat de creditorii acestora.

„În doar trei trimestre din cei trei ani prevăzuți ca durată a parcurgerii planului de reorganizare, am reușit să achităm toate datoriile creditorilor asumate prin programul de plăți, dar și pe cele scadente și, astfel, să redăm circuitului economic o companie redresată, echilibrată și sănătoasă. Încheierea cu succes a procedurii deschise față de companiile din România ale grupului Cord Blood Center se datorează echipei de specialiști a CITR și managementului CBC, care au ales împreună cele mai bune soluții de business”, a declarat Alexandru Tănase, managing partner CITR Transilvania.

Conform sursei citate, cheia reorganizării rapide și viabile a constat în soluția aplicată de administratorul judiciar împreună cu managementul Cord Blood Center: fuziunea celor trei societăți din România.

„Datorită deschiderii și implicării active a managementului Cord Blood Center în procesul de reorganizare, am redus costurile, am optimizat controlul asupra activității economice, am generat un flux de servicii mai eficient și am reușit să coordonăm întreaga activitate a companiei astfel încât, fără investiții suplimentare, prin fuziune, am asigurat un management performant”, explică Irina Mișca, manager CITR Cluj.

Totodată, continuarea activității companiei a permis generarea veniturilor suplimentare care au fost folosite pentru distribuirea sumelor către creditori şi pentru plata cheltuielilor de procedură.

Cele trei societăți din România ce făceau parte din grupul Grupul Internațional Cord Blood Center au intrat în insolvență în anul 2014, iar planul de reorganizare realizat de administratorul special al grupului de societăți, cu ajutorul administratorului judiciar CITR, prevedea fuziunea lor – Cord Blood Center Medical și Cord Blood Center RO fiind absorbite de CBC LABORATORIES S.A. – și continuarea activității curente..

.

„Colaborarea cu echipa CITR a însemnat asocierea profesionalismului și a expertizei cu înțelegerea obiectivului prioritar al Cord Blood Center de a asigura îndeplinirea tuturor obligațiilor contractuale asumate față de clienții săi. Soluțiile de business propuse de CITR au asigurat continuitatea furnizării serviciilor companiilor la aceleași standarde calitative de procesare și stocare a grefelor de celule stem, în condiții de maximă siguranță în cele două bănci acreditate din Cluj Napoca și Otopeni. Realizarea obiectivului comun de restructurare a companiilor din România înseamnă pentru Cord Blood Center Group consolidarea stabilității poziției de top în domeniul banking-ului familial de sânge ombilical din UE și confirmă încrederea deplină pe care am acordat-o liderului pieței de profil din România”, afirmă Martin Kabat, administrator al CBC Laboratories SA.