Stiri: Sanatate

Medici hematologi Romania

Repartiţie Rezidenţiat 2020: Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

27.11.2020

Repartiţie Rezidenţiat 2020. În aceste zile, peste 9.000 de tineri medici care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Repartiţie Rezidenţiat 2020. Mesajul transmis de ministrul Sănătăţii

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a verificat modul de desfășurare a procesului de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020.

“Vin în fața voastră cu aceleași emoții pe care le-am avut acum mai bine de 20 ani când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acealași timp și grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacții profesionale. Felicit pe toți cei care au reușit să treacă acest concurs și le urez succes”, a spus Nelu Tătaru.

Repartiţie Rezidenţiat 2020. Responsabilitate

Ministrul Sănătății a evidențiat responsabilitatea acestei generații de tineri medici care a ales prioritar specialitățile deficitare, de care este nevoie în sistem în situația actuală, respectiv ATI și boli infecțioase. De asemenea, Nelu Tătaru a mulțumit conducerii centrelor universitare și echipei Ministerului Sănătăţii care au reușit să organizeze cu succes concursul din data de 15 noiembrie, dar și procesul de după concurs în situația participării unui număr record de candidați, aproximativ 12 000 și într-un context epidemiologic special și dificil.

Timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Repartiția se face prin teleconferință. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiție online, în timp real, de către candidați, astfel încât să se asigure distanțarea socială.

Repartiţie Rezidenţiat 2020. Număr de locuri

Ţinând cont de numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare,  Ministerul Sănătății a decis majorarea cifrei de școlarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidați. Un număr 565 de locuri suplimentare sunt pentru domeniul medicină pentru specialitățile:

  • anestezie și terapie intensivă
  • boli infecțioase
  • epidemiologie
  • igienă
  • medicină de familie
  • medicină de laborator
  • medicină de urgență
  • medicină internă
  • pneumologie
  • radiologie-imagistică medicală

Citeşte şi Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020 începe pe 15 decembrie. Ce valoare au voucherele?