Stiri: Retail

Restaurant Spartan Austria.

Lanțul de restaurante Spartan se extinde în afara ţării

21.12.2021

Restaurant Spartan Austria. Lanțul de restaurante Spartan s-a extins în afara țării și a inaugurat primul său restaurant din Austria, în Donauzentrum Viena. Investiția totală pentru deschiderea locației din capitala Austriei a fost de 400 de mii de euro.

Restaurant Spartan Austria. Ce spune Ștefan Mandachi?

„Viena, capitala istorică a Austriei, este oraşul care oferă cele mai bune condiţii de viaţă din lume, potrivit ediţiei de anul acesta a unui clasament realizat de compania de consultanţă în resurse umane Mercer. Intenționăm să abordăm piața germană, iar Viena reprezintă cea mai bună poartă de intrare din punctul de vedere al poziționării sale geografice, dar și al turismului și reputației de care se bucură. În Austria, piața francizelor este foarte dezvoltată și se pliază foarte bine pe modelul nostru de dezvoltare, tocmai de aceea am ales să începem cu Viena și să continuăm mai apoi cu întreaga Austrie și cu Germania”, a declarat Ștefan Mandachi, fondatorul lanțului de restaurante Spartan.

În locația nou deschisă din Viena, dintre cei 15 angajați, majoritatea sunt români stabiliți în capitala Austriei.

Planuri de viitor

Pentru perioada următoare, Spartan are în plan să continue extinderea în afara granițelor țării, fiind deja în negocieri cu alte două spații doar în Viena:

  • SCS Viena
  • Hauptbanhof

Pentru anul 2022, lanțul de restaurante a bugetat deja deschiderea a 10 restaurante în afara țării, în Austria și în Germania. Momentan, Spartan caută locații și parteneri francizați în Germania.

De asemenea, tot anul viitor, Spartan va deschide cinci locații pe coasta de sud a Spaniei, după ce, toamna aceasta, Ștefan Mandachi a mers personal pentru a prospecta piața din Spania.

Extinderea Spartan nu se rezumă doar la aceste țări. Lanțul de restaurante se pregătește să intre și pe piața din Anglia, cu un prim restaurant deschis în Londra.

Citeşte şi S-au deschis două noi restaurante greceşti Spartan. Unde sunt acestea situate?