August 2013

După o perioadă în care multe dintre afacerile autohtone sau străine au înregistrat, în cea mai fericită situație, un profit mic ori au reușit să se mențină pe linia de plutire, mediul de afaceri românesc se află acum pe o pantă ascendentă.

Investițiile au început din nou să se majoreze, atât în domenii grav lovite de criză precum cel al construcțiilor, dar și în domenii care au reușit să supraviețuiască în timpul crizei fără profitul grav diminuat.

Putem vorbi acum de o competitivitate mai ridicată, despre experiența unor ani în care cheltuielile au fost ținute sub control, iar economiile aduse în urma deciziilor implementate corect pe termen mediu sau lung au ajutat afacerile să supraviețuiască.

Putem spune că mediul de afaceri românesc se află acum într-o etapă de reconstruire și cei care investesc au un bagaj de cunoștințe dobândit nemijlocit în perioada crizei economice.

Jurnalul de Afaceri își propune să devină revista care aduce în prim-plan reușitele, dar și problemele oamenilor de afaceri din România. Ne dorim să fim un punct de referință pentru cei care vor să fie la curent cu deciziile și schimbările importante din business-urile autohtone.

Sperăm să vă bucurați de primul număr al revistei care vrea să ofere transparență mediului de afaceri.