Slide

Noiembrie 2013

Redresare sau renunțare?
Într-o perioadă în care mediul de afaceri se împarte între acele companii care nu au simțit efectele crizei economice și cele care încă se confruntă cu acestea, conducerea celor din urmă se întreabă pe bună dreptate care este următorul pas și dacă este cazul unei redresări puternice sau renunțarea la afacere și schimbarea domeniului ori un nou început este soluția cea mai bună.
Antreprenorii cu experiență susțin că cele două soluții nu se exclud, dimpotrivă, pentru un nou start este nevoie de o schimbare majoră atât a scopului, cât și a strategiilor folosite.
Prima dificultate pe care o confruntă companiile aflate în probleme financiare este una de imagine, partenerii serioși se retrag și acest lucru nu face nimic altceva decât să adâncească problemele. A doua situație neplăcută este pricinuită de lipsa de încredere atât a managementului societății, cât și a angajaților, ceea ce cauzează direct producție scăzută și deci problemele financiare se măresc.
Concluzia? Redresarea trebuie să înceapă din interior și mai ales să fie una care să pornească de la pozițiile de conducere ale societăților. Odată ce managerii cred cu adevărat într-o strategie nouă, demnă de urmat, o pot comunica angajaților și pot aștepta de la aceștia votul de încredere care asigură rezultate palpabile în ceea ce privește producția. În momentul în care producția funcționează și partenerii serioși de afaceri vor fi alături de companie și o vor susține pe noul drum ales, redresarea este doar o problemă de timp.
“Deschide-te către schimbare, dar nu renunța la valorile tale”, Dalai Lama.