Stiri: Energie

Repornire Petromidia.

Revizie generală la Petromidia. Costurile se ridică la 77,5 milioane dolari

12.10.2015

Rompetrol Rafinare a anunţat că va opri în perioada 11 octombrie – 20 noiembrie 2015 activitatea rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie. Sistarea activităţii are loc pentru desfășurarea reviziei generale programate, iar livrările de produse către client, în această perioadă, vor fi asigurate din stocurile proprii și de pe piața regional.

“Revizia generală are loc o dată la 5 ani, în acord cu legislația în vigoare pentru funcționarea unei rafinării, iar investiția totală din acest an pentru revizia rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie se ridică la 77,5 milioane dolari. Revizia tehnică programată are scopul de a asigura un grad ridicat de siguranță a echipamentelor aflate în funcțiune, la un cost scăzut de mentenanță, precum și îmbunătățirea eficienței instalațiilor printr-o disponibilitate mecanică ridicată”, a declarat Yedil Utekov, directorul general al companiei Rompetrol Rafinare.

Revizia este realizată de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, dar și de alte 44 de companii. Per total, sunt implicați în jur de 3.600 de angajați, iar finalizarea lucrărilor de mentenanță vizează atingerea unui grad de disponibilitate mecanică de 96,5%, după repunerea în funcțiune a instalațiilor.

De asemenea, revizia vizează şi mentenanța corectivă și preventivă completă a echipamentelor, inspecția tehnică a utilajelor, acestea fiind necesare pentru menținerea funcționării rafinăriei la capacitatea ei nominală.

Per total, afinăria Petromidia are o capacitate instalată de procesare de 14.000 tone pe zi. În 2014, compania a procesat o cantitate record de materie primă – 5,05 milioane tone.