Revolut licenta bancara

Revolut obține licența bancară în Europa

14.12.2018

Revolut a anunțat că a obținut licența bancară europeană. De asemenea, compania anunță planurile sale de a oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite și de a tranzacționa acțiuni fără comision.

Revolut va începe implementarea licenței anul viitor. Compania se va axa inițial asupra țărilor europene mai mici, înaintea pașaportării ulterioare pe piețele-cheie precum Marea Britanie, Franța, Germania sau Polonia.

Revolut licență bancară. 3 milioane de utilizatori

Lansat în urmă cu trei ani, Revolut și-a atras inițial clienții oferindu-le posibilitatea de a cheltui și de a transfera bani oriunde în lume la cursul de schimb valutar real. În această perioadă, compania a depășit trei milioane de utilizatori și a adăugat funcționalități precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului și posibilitatea de a economisi bani.

În decembrie 2017, compania a început să ofere expunere la criptomonede. Utilizatorii săi pot vinde și cumpăra direct din aplicație. În plus, în august, Revolut a anunțat planurile de a lansa o platformă de investiții fără comisioane în Marea Britanie și Europa, la începutul anului 2019.

Revolut licență bancară. Salariile

Licența bancară va permite clienților să își depună salariile direct în Revolut. Depozitele vor fi garantate până la 100.000 de euro prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor.

”Acum că am obținut licența bancară, am făcut progrese în ceea ce privește dezvoltarea platformei de investiții fără comisioane și suntem în etapele finale de lansare a cinci piețe internaționale, putem spune că ne confirmăm reputația de ”Amazon al banking-ului”. Viziunea noastră este simplă: o aplicație cu zeci de milioane de utilizatori, în care îți poți gestiona întreaga viață financiară cu ajutorul tehnologiei, la cele mai mici costuri”, a spus Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

Revolut licență bancară. Țări prioritare

Va dura între trei și șase luni după obținerea licenței bancare până când aceasta va fi pașaportată în Europa. Țări prioritare sunt

  • Marea Britanie
  • Franța
  • Polonia

”Având peste 115.000 de utilizatori, Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din România, dar asta nu este suficient. Nu ne vom opri până când Revolut nu devine cardul principal folosit de români și am încredere că vom ajunge acolo după ce vom lansa conturile curente, opțiunile de creditare și platforma de investiții fără comisioane”, a continuat Storonsky.

Citește și 100 de magazine dm drogerie markt, în România

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Revolut obține licența bancară în Europa

  1. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Revolut obține licența bancară în Europa

Comentariile nu sunt permise.