Stiri: Finante

Rezerve valutare martie 2022

Rezervele valutare ale României s-au redus în august. Motivul?

04.09.2018

Rezervele valutare ale României s-au redus, a anunţat Banca Naţională a României (BNR). Conform datelor publicate de instituţie, la finele lunii august, anul curent, rezervele valutare la BNR erau de 31.060 milioane de euro.

Suma este în scădere în comparaţie cu nivelul de 31.378 milioane euro, la finele lunii iulie 2018.

Rezerva valutară BNR – Intrările şi ieşirile

Banca Naţională a mai anunţat că în luna august au fost înregistrate intrări în valoare de 837 milioane euro. Acestea reprezintă modificările rezervelor minime în valută constituite la BNR de instituţiile de credit, precum şi alimentarea conturilor Ministerului de Finanţe.

Tot luna trecută, BNR a precizat că au avut loc de ieşiri în valoarea de 1.155 milioane euro. Acestea reprezintă modificarea rezervelor minime în valută ale Băncilor, precum plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice.

Rezerva valutară BNR – Rezerva de aur

Pe de altă parte, rezerva de aur a României s-a menţinut la 103,7 tone. Valoarea rezervei este estimată la 3.448 milioane euro, în contextul evoluţiilor preţurilor, la nivel internaţional.

Per total, rezervele ţării noastre de valută şi aur aveau o valoare de 34.508 milioane euro, la sfârşitul lunii trecute.

La 31 iulie 2018, acestea erau de 34.845 milioane euro.

Rezerva valutară BNR – Plăţile pentru luna septembrie

Pentru luna în curs, BNR anunţă că plăţile scadente în contul datoriei publice denominate în valută se vor ridica 199 milioane euro.

Rezerva valutară BNR – Reduceri din martie până în prezent

Rezervele valutare de la BNR s-au redus şi în iulie şi iunie, conform datelor BNR.

În iulie, au fost de 31,37 miliarde de euro, comparativ cu 31,7 miliarde de euro la sfârşitul lui iunie 2018.

De asemenea, în iulie, rezervele valutare ale României au scăzut cu nu mai puţin de 1,36 miliarde de euro.

În aprilie, scăderea înregistrată a fost de 1,2 miliarde de euro, în timp ce în martie rezerva valutară a fost cu 350 milioane de euro mai mică decât în februarie 2018.

Citeşte şi Anunţul făcut de Ministerul de Finanţe privind dividendele trimestriale