Stiri: Companii

Rezervările de bilete de avion de pe mobil au continuat să crească, în 2015

10.02.2016

Anul trecut, rezervările realizate de pe dispozitive mobile au continuat să fie pe trend ascendent, majoritatea fiind realizate de către bărbați, în principal în lunile mai și noiembrie. Biletele cumpărate cu ajutorul mobile-ului au costat între 20 de euro și 2000 de euro, arată datele Tripsta.

Numărul de rezervări realizate de către utilizatorii Tripsta de pe dispozitive mobile a continuat să crească în ritm constant, majoritatea rezervărilor mobile fiind făcute în mai și noiembrie, dar și în martie, aprilie și octombrie.

Majoritatea călătorilor români au folosit website-ul mobil al Tripsta (87.5%), în timp ce restul au preferat aplicația iOS (12.5%), bărbații fiind mai înclinați să rezerve călătorii de pe mobil comparativ cu femeile.

Cea mai rezervată destinație via mobil a fost pe ruta București – Istanbul, pe locul doi din punct de vedere al rezervărilor mobile fiind zborurile operate pe rutele Londra – București și București – Londra.

În ceea ce privește zborurile domestice, cele de la Iași la București au fost cel mai des rezervate de pe un dispozitiv mobil, urmate de zborurile București – Cluj și București – Iași.

Cel mai scump zbor rezervat

Cel mai scump zbor rezervat a fost pe ruta Phuket (Thailanda) – București (2.200 euro), în timp ce zborul cel mai scump achiziționat via iOS a costat 1.030 euro și a fost pentru ruta București Otopeni – Portela Lisabona.

Cea mai ieftină rezervare făcută de pe site-ul mobil a costat 20 euro, pentru un zbor de la București la aeroportul londonez Stansted. Prin intermediul aplicației iOS, cel mai ieftin bilet a fost cumpărat pentru ruta Londra – Dublin, pentru 28 euro.