Rezerve de petrol si gaze naturale

MOL a descoperit noi rezerve de petrol și gaze naturale

19.03.2020

Rezerve de petrol și gaze naturale. MOL Norge AS, subsidiară a Grupului MOL, şi partenerii săi au anunţat că au descoperit rezerve noi de petrol şi gaze naturale. Aceastea se află într-un perimetru offshore situat la aproximativ 200 km vest de Stavanger, în sectorul norvegian al Mării Nordului.

Rezerve de petrol și gaze naturale. Sonda de exploatare

Sonda de explorare din zona de licenţă 820S are o adâncime de forare maximă de 2.652 metri sub nivelul mării, iar rezervele de petrol şi gaze au fost descoperite în mai multe formaţiuni şi au fost testate cu succes la o capacitate de extracţie de 3.463 de barili echivalent petrol pe zi. Resursele potenţiale descoperite în formaţiunea principală sunt cuprinse între 12 şi 71 de milioane de barili echivalent petrol şi gaze.

Rezerve de petrol și gaze naturale. Potențialul de comercializare

Potenţialul de comercializare a resurselor nou-descoperite urmează să fie determinat ulterior. Acest lucru se va realiza în urma lucrărilor tehnice suplimentare.

MOL Norge AS deţine o participaţie de 40%. Compania este operatorul licenţei 820S în numele partenerilor:

  • Lundin Norway AS (40%)
  • Wintershall Dea Norge AS (10%)
  • Pandion Energy AS (10%)

Mol a intrat pe piața norvegiană în urmă cu cinci ani

Grupul MOL a intrat pe piața din Norvegia în anul 2015. Acest lucru s-a realizat prin preluarea integrală a companiei Ithaca Petroleum Norge.

Lucrările de foraj au început în urmă cu doi ani, în contextul în care operatorul a derulat operaţiunile pregătitoare într-un timp record, fără niciun fel de întârzieri, într-un mediu puternic reglementat.

Operaţiunile de explorare din Norvegia au drept scop susţinerea înlocuirii organice a rezervelor existente ale grupului.

Rezerve de petrol și gaze naturale. Operațiuni în 40 de țări

Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria.

Compania deține operaţiuni în peste 40 de ţări şi 25.000 de angajaţi în întreaga lume.

La ora actuală, activităţile de producţie se desfăşoară în opt ţări, iar cele de explorare în 13 ţări.

Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.

MOL cuprinde și o reţea de aproximativ 1.900 de benzinării în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est. Dintre acestea, 227 sunt în România.

Citește și Încă două bănci din România suspendă plata ratelor la credite

 

 

Citiți și despre: