Stiri: IT&C

Rezolutii pentru 2020

Rezoluții pentru 2020. 40% dintre utilizatori și-ar schimba stilul de viață digitală

08.01.2020

Rezoluții pentru 2020. Nu mai puțin de 40% dintre utilizatori și-ar schimba stilul de viață digitală în 2020. Cei mai mulți își propun să reducă timpul pe care îl petrec pe dispozitive, arată un studiu Kaspersky. Anul trecut a fost unul dificil pentru datele noastre private. Furturile de parole au crescut cu 60% comparativ cu anul 2018, furturile datelor de autentificare fiind, totodată, în creștere – în special cele pentru site-urile pornografice și cu un conținut pentru adulți au crescut cu peste 100%.

Rezoluții pentru 2020. În lumea digitală este imposibil să ai o viață cu adevărat privată

Acest lucru i-a determinat pe mai mult de jumătate dintre utilizatorii de Internet (56%) să simtă că, în lumea digitală modernă, este imposibil să ai o viață cu adevărat privată. În plus, unul din trei utilizatori (32,3%) se simte nesigur în legătură cu modul în care își poate proteja pe deplin confidențialitatea datelor în mediul online.

O „rezoluție” digitală pentru 2020

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că un nou sondaj realizat de Kaspersky a arătat că 42,3% ar face o „rezoluție” digitală de Anul Nou pentru 2020, mai degrabă decât una tradițională, de tipul „să slăbesc”, „să trăiesc sănătos”. Cercetarea Kaspersky a arătat că oamenii vor să aibă standarde mai ridicate în ceea ce privește comportamentul în mediul online, propunându-și, pentru prima dată, obiective precum folosirea unor parole mai bune și reducerea nivelului de stres cibernetic.

Rezoluții pentru 2020. Schimbările avute în vedere

Raportul a mai arătat că există multe domenii pe care oamenii doresc să le îmbunătățească:

  • reducerea timpului petrecut în fața ecranului este pe lista a 29,1% dintre respondenți
  • 18,3% dintre utilizatori își propun să nu mai adoarmă cu smartphone-ul lângă pernă.

Rezoluții pentru 2020. Un stil de viață online mai chibzuit

Acest lucru indică faptul că „detox-ul” digital este în creștere. Un sfert dintre respondenți au ales ca obiectiv să facă mai des backup și să își curețe desktop-ul periodic. În plus, 11,2% vor să șteargă „prietenii” de pe Facebook pe care nu i-au întâlnit niciodată personal. Se pare că tendința pentru 2020 este un stil de viață online mai chibzuit.

Sfaturi

David Emm, Principal Security Researcher la Kaspersky, oferă următoarele sfaturi despre cum să vă schimbați în bine viața digitală, în 2020: „Obiectivul nostru, la Kaspersky, este să protejăm utilizatorii de tot felul de amenințări online la adresa vieții lor private și să îi ajutăm pe oameni să se bucure cât mai mult de viața lor digitală. Pentru a le veni în ajutor și a face ca 2020 să fie cel mai sigur an online de până acum, încurajăm pe toată lumea să-și provoace prietenii și persoanele dragi să facă „rezoluții” digitale pentru a avea grijă de securitatea lor online și să urmeze acești pași pentru păstrarea informațiilor private în mediul digital:

1. Securizați toate dispozitivele pe care le utilizați pentru tranzacții online – servicii bancare, cumpărături, conturi de socializare – prin aplicarea la timp a patch-urilor și a soluțiilor pentru securitatea Internetului.

2. Utilizați o parolă complexă și unică pentru fiecare dintre conturile online.

3. Examinați cu atenție setările de confidențialitate și securitate și limitați ceea ce poate fi văzut și partajat.

4. Dezactivați aplicațiile și funcțiile pe care nu le folosiți.

5. Dezactivați serviciile de urmărire și de localizare și ștergeți cookie-urile cu regularitate.

6. Verificați-vă adresa de e-mail pe servicii precum “Have I Been Pwned” pentru a vedea dacă v-a fost compromis vreun cont digital.”

Citește și Cultura organizațională este prioritară în raportarea corporativă