Stiri: Social

Rezolutii pentru 2022

Rezoluţii pentru 2022: Ce trebuie să faci pentru a te reinventa în noul an?

11.01.2022

Rezoluţii pentru 2022. New Year, new Me este una dintre cel mai des folosite fraze la început de an. Fiecare moment îmi aduce ceva, nu rămân cea/cel de ieri, sunt mai bogat/ă cu experiențele fiecărui an. Multe persoane au înţeles că ele sunt sursa propriei stări de bine și şi-au propus ca, odată cu noul an, să se reinventeze, să înceapă proiecte noi, să facă schimbările pe care şi le doresc.

Este important să ştii că perseverența este dată de motivație. Studiile psihologice arată că motivația este o condiție esențială și complexă pentru a obține rezultate. Oricare ar fi obiectivul tău – să slăbești, să fii mai productiv la muncă, să reușești să strângi bani etc –  există anumite trucuri care te pot ajuta să-ți păstrezi motivația pentru a realiza ce-ți dorești.

Împarte un obiectiv mare în câteva mai mici

Nu-i așa că e bine să îți setezi obiective mărețe? Însă, de multe ori, acest lucru poate fi descurajant pentru că nu vei vedea rezultatele dorite de pe o zi pe alta. Pentru a te motiva suficient, este recomandat să împarți proiectul pe care ți l-ai propus în mai multe „mini proiecte”.

Rezoluţii pentru 2022. Recompensează-te des

Pe principiul „după faptă și răsplată”, oferă-ți ceva ce îți face plăcere pentru fiecare mică reușită. Poate fi o plimbare în aer liber, un episod din serialul preferat sau chiar ceva dulce. Până la urmă, chiar dacă scopul este să scazi în greutate și timp de câteva săptămâni ai mâncat sănătos, atunci, o bombonică sau un biscuit nu va dăuna grav progresului de până acum. Însă, echilibrul este cheia.

Acordă atenție lucrurilor pozitive

Deși, poate, îți dorești mult să obții un anumit rezultat, toată călătoria până acolo s-ar putea să ți se pară o corvoadă. Să te simți pedepsit/ă zilnic și să percepi doar greutățile. Mai bine vezi mereu lucrurile pozitive sau, altfel spus, găsește ceva bun în orice ți se întâmplă. De exemplu, ai putea să te gândești la alte reușite din trecut. Asta te va ajuta să ai mai multă încredere în tine.

Manifestă recunoștință și optimism, iar ziua care vine chiar ți le va aduce! Vorba unui personaj celebru: ”În fond… și mâine este o nouă zi.”

Rezoluţii pentru 2022. Nu lăsa eșecurile să te descurajeze

Şi tu ai tendinţa să renunți atunci când apare primul obstacol? Chiar dacă ai mâncat prea mult o zi, două, trei, nu renunța la ceea ce ți-ai propus. Întoarce-te la obiectivul tău și continuă să mănânci sănătos sau să mergi la sală. Dacă ai cheltuit luna aceasta mai mult decât trebuia, asta nu înseamnă că luna viitoare nu vei reuși să strângi bani. Nu te descuraja și, mai ales, nu te învinovăți!

Creează un spațiu productiv

Spațiul în care lucrezi sau/ şi locuiești este vital pentru nivelul tău de productivitate şi bună dispoziție. Cercetătorii de la Universitatea California au arătat că persoanele care locuiesc în case dezordonate, cu mormane de haine și hârtii la vedere, demonstrează o creștere semnificativă a nivelului de stres.

„Curățenia oferă oamenilor un sentiment de asumare și control asupra propriului mediu”, spune Darby Saxbe, profesor asistent de psihologie la Universitate. Asta nu înseamnă că trebuie să faci zilnic curățenie generală. Asigură-te că faci regulat ordine în casă/birou, ștergi praful, dai cu aspiratorul / mopul. Pentru a prinde doi iepuri deodată, alege un detergent cu un miros plăcut, care să te încarce cu o doză extra de energie. Soluția de pardoseli Asevi Green e o variantă minunată dacă îți place un parfum sofisticat, proaspăt și persistent – o combinație de esență de vanilie, lemn de santal, fructe de pădure, flori albe, rozmarin, măr și iarbă verde.

Citeşte şi PONS RO PRODCOM, în topul producătorilor de detergenți și produse de curățenie