Stiri: Companii

Rezultate bune pentru Aegon România, în primul semestru din 2018

30.08.2018

Rezultate bune pentru Aegon România. Compania de asigurări de viaţă anunţă o creștere de 14% în primul semestru din 2018. Astfel, volumul primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali ai companiei a fost de 40 milioane lei.

Pentru întreg anul, Aegon România estimează o valoare a primelor brute subscrise de 90 milioane lei. De asemenea, compania prognozează atingerea unui profit operațional de 15,7 milioane lei.

Şi valoarea plasamentelor Aegon România a crescut. Avansul a fost de 15%, comparativ cu prima jumătate din 2017. Rezultatul din perioada menţionată se situase la 257 milioane lei.

Rezultate Aegon România: daunele plătite

Daunele plătite de Aegon România au ajuns la 1,26 milioane lei. În prima parte din 2017, indemnizaţiile plătite au fost de aproape 1 milion lei.

Pe de altă parte, pentru asigurările ajunse la finalul perioadei contractuale s-au plătit aproape 3,1 milioane lel. Nivelul este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Suntem mulțumiți de parcursul pe care l-am avut în primul semestru al anului. Ne-am concentrat pe consolidarea parteneriatelor cu Banca Transilvania și Alpha Bank, pe produsele de asigurare de viață din portofoliu – Aegon Fii Sigur și Aegon de Viitor”, a spus Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Rezultate Aegon România: a doua opinie medicală

Conform Aegon România, o realizare importantă a companiei este reprezentă de accesul la servicii medicale complexe. Este vorba de servicii de a doua opinie medicală.

„Am adus în exclusivitate în România serviciul Aegon Diagnose.me, care oferă acces la o rețea internațională de medici, pentru consult online de a doua opinie medicală”, a declarat CEO-ul Aegon.

Aceste servicii medicale sunt în limba română şi au prețuri extrem de accesibile.

În ceea ce priveşte segmentul de pensii, compania a anunţat că a finalizat recent vânzarea operațiunilor sale din Republica Cehă și Slovacia către NN Group.

„Această dezinvestiţie ne va permite să ne eficientizăm prezența geografică și să ne concentrăm resursele pe pieţele noastre cheie“, a explicat Alex Wynaendts, CEO al Aegon.

Rezultate Aegon România: marja de solvabilitate

Şi la nivel mondial, Aegon a avut rezultate bune. Venitul net a fost de de 491 milioane euro. De asemenea, marja de solvabilitate (Solvency II) a crescut cu 14%, ajungând la 215%.

“Rezultatele foarte bune înregistrate de Aegon la nivel internațional sunt un atu pentru filiala locală, deoarece beneficiem de experiența, maturitatea și know-how-ul unor echipe solide”, a încheiat Sînziana Maioreanu.

Citeşte şi Lista de medicamente compensate și gratuite, actualizată