Stiri: Agricultura

Rezultate Agricover 2019

Rezultate Agricover 2019. Venituri de peste 1,65 miliarde de lei

03.06.2020

Rezultate Agricover 2019. Agricover Holding S.A., acționarul majoritar al Grupului Agricover, a raportat în 2019 venituri consolidate de peste 1,65 miliarde de lei și împrumuturi acordate în valoare de 1,88 miliarde de lei. Aceste rezultate sunt obținute din operațiunile derulate prin subsidiarele sale:

  • Agricover S.A.
  • Agricover Credit IFN
  • Abatorul Periș S.A.

Rezultate Agricover 2019. Majorare de capital

Adunarea Generală a Acționarilor Agricover Holding S.A. a aprobat situațiile financiare pentru 2019 și a decis majorarea capitalului social al subsidiarelor sale Agricover Credit IFN și Abatorul Periș S.A. cu suma de 10 milioane de lei pentru fiecare societate.

Astfel, se reafirmă angajamentul acționarilor pentru dezvoltarea sustenabilă a afacerilor Grupului, chiar și în contextul impactului economic negativ generat de pandemia COVID-19.

Agricover Credit IFN

În urma acestei decizii, capitalul propriu al Agricover Credit IFN se majorează cu 46,8 milioane de lei, reprezentând profitul net realizat în anul 2019, în valoare de 36,8 milioane de lei, integral reinvestit, la care se adaugă suma de 10 milioane de lei, atribuită suplimentar de către Agricover Holding S.A.

Rezultate Agricover 2019. Abatorul Periş

Pentru Abatorul Periș S.A. majorarea capitalului social oferă continuitate strategiei de business a subsidiarei și suport pentru finalizarea investițiilor în achiziția de echipamente performante pentru protecția mediului și creșterea capacității de producție.

Rezultate Agricover 2019. Ce spune directorul companiei?

“Rezultatele excelente obținute la nivelul Grupului ne-au determinat să decidem reinvestirea integrală a profitului obținut în capitalurile proprii pentru a asigura continuitate în dezvoltarea modelului nostru inovativ de business. Perioada post-pandemie va produce schimbări pe termen lung pe mai multe niveluri, iar noi trebuie să fim pregătiți, să fim cu un pas înainte, pentru a putea oferi partenerilor noștri fermieri soluții concrete, adaptate noilor condiții,” a declarat Liviu Dobre, Director General, Agricover Holding S.A.

Agricover Holding S.A. – Rezultate financiare consolidate 2019

• Venituri: 1.654.328.944 lei

• Împrumuturi acordate clienților: 1.883.795.000 lei

• Profit net: 62.819.888 lei

Rezultate Agricover 2019. Credite pentru fermieri

Agricover Credit IFN, principala instituție financiară dedicată finanțării directe a agriculturii românești, a acordat anul trecut credite pentru un număr de 3.434 fermieri, în creștere cu 23% față de 2018.

Agricover S.A., societate specializată în distribuția de input-uri pentru agricultură, a continuat creșterea numărului de clienți, ajungând la un portofoliu de 6.362 de fermieri, continuând trend-ul ascendent din ultimii ani.

Rezultate Agricover 2019. Cea mai modernă unitate de procesare a cărnii de porc

Abatorul Periș S.A. deține cea mai modernă unitate de procesare a cărnii de porc din România, a doua ca mărime din țară, cu o capacitate de abatorizare de peste 500.000 de capete porc pe an.

Abatorul Periș S.A. are peste 600 de angajați. Unitatea operează un lanț propriu de 23 de magazine de desfacere în București și împrejurimi. De asemenea, abatorul susține în mod activ peste 46 de ferme de porci din România.

Încă de la preluarea sa în 2015, Abatorul Periș S.A. a beneficiat de investiții de peste 100 de milioane de lei. Unitatea de producție a trecut printr-un proces continuu de modernizare și retehnologizare a liniilor de procesare, extinderea capacității de producție și achiziționarea unei infrastructuri logistice specializate pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de siguranță alimentară și eficiență operațională.

Strategia de dezvoltare a grupului se axează pe:

  • anticiparea nevoilor fermierilor, aflate într-un complex proces evolutiv
  • optimizarea continuă a portofoliului de produse și servicii destinate acestora
  • dezvoltarea de parteneriate strategice

Citeşte şi Programul IMM Invest. Anunţul făcut de Guvern