Rezultate Agroserv Mariuta 2020

Rezultate Agroserv Măriuţa 2020: Venituri de 70 milioane de lei

09.12.2020

Rezultate Agroserv Măriuţa 2020. Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, estimează venituri de 70 milioane lei în acest an. Nivelul este în creştere cu aproape 11% faţă de anul trecut.

Rezultate Agroserv Măriuţa 2020. Estimări

Agroserv Măriuţa a avut în anul 2019 venituri de 63,2 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent. În primul semestru al anului curent, veniturile au însumat 37,6 milioane lei, cu 40% peste nivelul din perioada similară a anului precedent. Managementul societăţii estimează că veniturile vor totaliza aproape 70 milioane lei în 2020, urmând ca acest indicator să crească şi în următorii ani, astfel că pentru 2025 estimările indică venituri totale de aproape 142 milioane lei.

Rezultate Agroserv Măriuţa 2020. Listarea primei emisiuni de obligaţiuni

Compania a făcut primul pas pe bursa pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în data de 8 decembrie, unde a fost listată prima emisiune de obligaţiuni a societăţii.

Obligaţiunile au fost listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB şi se tranzacţionează cu simbolul bursier MILK25E.

”Ne bucurăm că antreprenorii care au creat povestea Lăptăria cu Caimac au ales piaţa de capital pentru a atrage finanţarea necesară pentru a-şi continua dezvoltarea accelerată. Şi cu atât mai mult ne bucură intenţia managementului de a lista la BVB şi acţiunile companiei.

Acest an ne-a arătat că trebuie să ne uităm mai atent la propriile noastre puteri, la companiile antreprenoriale româneşti, la capitalul disponibil pentru susţinerea creşterii acestor companii. În ultimii doi ani am văzut peste 30 de runde de finanţare venind la BVB, cu o valoare impresionantă, de peste 2 miliarde de euro, sumă din care jumătate a fost înregistrată doar în acest an.

Acestea validează faptul că bursa este un canal viabil pentru finanţarea companiilor. Totodată, finanţarea atrasă de Agroserv Măriuţa demonstrează că programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti este util pentru companiile care au participat la el”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Plasament privat de obligaţiuni

Agroserv Măriuţa a derulat în noiembrie un plasament privat prin care a vândut obligaţiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro. Obligaţiunile au scadenţa în noiembrie 2025 şi o dobândă de 5,25%. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentată, dobânda obţinută fiind cel mai mic cost de finanţare obţinut în 2020 la oferte de obligaţiuni similare. La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.

Citeşte şi Veste bună: Cum a evoluat PIB-ul României în trimestrul al treilea din 2020?

 

 

 

 

Citiți și despre: